Wednesday, June 3, 2015

Tensegrity® - praktika ja eluviis

Tensegrity® on heaolu praktika, mis võimaldab elada tasakaalus ise enda ja teistega, looduse ja maaga, taeva ja tähtedega ja kõikide nende erinevate tsüklitega. See mida me Tensegrity® praktika käigus õpime, on meeleolu – rõõmuküllane äratundmine, et meil on kõik, mida vajame eluks ja igaks päevaks.

Nimi Tensegrity® on iidse Mehhiko nägijate liini teadmiste kaasaegne nimetus. Meieni on see jõudnud Carlos Castaneda jagatud õpetuste kaudu, mida talle jagas don Juan Matus, iidsest Mehhikost pärit nägijate liini viimane esindaja. Selle liini esindajate ülim eesmärk oli saavutada tajumise vabadus, taasühenduda oma energeetilise olemusega ehk energiakehaga.

Tensegrity® praktika sobib igaühele, ilma eelneva kogemuse ja füüsiliste eeldusteta. See sobib kõigile, kes tunnevad tungi oma elus midagi muuta, leida uus vaade ja elada elu intensiivsemalt, tajuda avaramalt, kogeda rohkem.

Tensegrity® praktika võtmeelementideks on:
  • Maagilised hingamised ja sooritused, mida praktiseeritakse tänapäeval selleks, et taasäratada ühendus oma energeetilise olemusega. Kaasaegne inimene mõtleb liiga palju ja tunnetamiseks jääb vähem tähelepanu ja teadlikust. Teinekord me ei tule isegi selle peale, et tunnetada, või milline tunne on näiteks uut asja katsuda või nuusutada. Nende hingamiste ja soorituste praktiseerimine aktiveerib uuesti meie tajud, meie sisemise nägija.
  • Oma elu ülevaatus ehk kokkuvõtmine – see on oma elukogemuste, veendumuste, uskumuste ja tegevuste ülevaatamine koos hingamise ja tähelepanuga. Seda tehakse selleks, et saada tagasi oma mineviku tegevustesse kinni jäänud vitaalne energia, mida me vajame oma igapäevaelus. Oma elu üle vaadates suudame võtta vastutuse oma enda elu eest ja asuda tegutsema oma unistuste täitmise poole. Mitte keegi teine ei tunne meid paremini, kui me ise ja selle tegevusega vabastame ennast vanadest hinnangutest ning leiame värske uue vaate oma elule, tegevustele ja unistustele.
  • Kokkuvõtmise praktika sisaldab endas ka energia varitsemist, mis toob meie tähelepanu ja energia sellele, kuidas me korraldame oma igapäevaelu – kui pillavad või kokkuhoidlikud oleme ise enda energia suhtes.
  • Unenägemise kunst on kunst olla teadlik ise endast kui energeetilisest olendist. Unenägemine võimaldab ära tunda uusi võimalusi ja need ka ellu viia. Unenägemine on hetkes olemise kunst, et käia OMA südamega rajal.

Looduses on kõik omavahelises seoses, nagu näiteks metsas, kus kõik puud ja taimed on juureniidistikuga omavahel seotud. Metsakoosluses toimub pidev kohanemine vastavalt võimalustele ja metsa üldistele vajadustele.
Carlos Castaneda ütles, et see on just see paindlik terviklikkus, vastastikune ühendatus ja leidlikkus, mida me oma praktikas otsime ja kehastame – nii füüsiliselt, emotsionaalselt, kui energeetiliselt. Sellepärast on see parim praktika, et oma valitud südamega rajal püsida.
Me vajame oma elus vahel väga väikest tõuget, et saavutada tasakaal meeleolus ning olla tähelepanu ja teadlikkusega antud hetkes siin ja praegu. Alustamiseks ja muutuseks piisab ainult ühest Tensegrity® maagilisest hingamisest.

Maailmas tegeleb Tensegrity® õpetamisega Carlos Castaneda loodud ühing Cleargreen, kes korraldab seminare Euroopas, Ameerikas ja Venemaal.

Eestis on Tensegrity® ametlik praktikagrupp tegutsenud juba üle 10. aasta.
11. juunil 2015.a algusega kell 18:00 toimub Toila Spaas Tensegrity® tutvustav praktika. Kõik huvilised on oodatud!

No comments:

Post a Comment