Wednesday, September 5, 2018

2019. aasta tegevustoetuse taotlemine


Valdade ühinemisega on endiselt kehtivad ka korrad, mille alusel eraldab vald vallas tegutsevatele mittetulundusühingutele tegevustoetusi. 

Et erinevad korrad ühtlustada, toimetatakse hetkel uue tegevustoetuste eraldamise korra ettevalmistamisega. Selle mustandit kavandatakse arutada septembrikuu komisjonides ja kinnitada järgmisel volikogu istungil.
Kolme endise valla poolt sõlmitud ühinemisleping näeb ette nii kultuuri, spordi kui teiste ühistegevusse panustavate vabaühenduste toetamist, mis saab ka olema uue tegevustoetuse eraldamise korra aluseks. Endiselt on valla jaoks oluline vabaühenduste poolt kirjutatud ja toetusotsuse saanud rahastusprojektide omafinantseeringute kas osaline või täielik katmine.
Külavanemate puhul, kellele Kohtla vallas eraldati toetust ka eraisikutele, mitte MTÜ-le, saab olema tingimuseks asumiseltsi moodustamine. Kõige enim on asumiseltse moodustunud Toila vallas endise Kohtla valla territooriumil, millele lisanduvad mõned endise Toila valla külaseltsid. Kogukondliku elu korraldamiseks ja ühistegevuse soodustamiseks on aga igal ettevõtlikumal külal ja kogukonnal mõistlik liikuda asumiseltsi loomise suunas, mille tegevusele saab vald tegevustoetustega kaasa aidata.

Tegevustoetuste taotlemise tähtaeg saab käesoleval aastal olema 1. novembril. Peale korra kinnitamist volikogus, pannakse kõik seotud dokumendid üles valla veebilehele, sh ka vastavad vormid.

Mehis Luus
arendusnõunik



No comments:

Post a Comment