Wednesday, June 3, 2020

Õnnelik loom = õnnelik loomaomanik


Just sellest põhimõttest lähtub oma tegevuses ka Marleen Tiirik, kelle eesmärk on edendada ratsasporti Ida-Virumaal ning luua loomadele parim kodu, kus nad saaksid ennast tunda turvaliselt ja hoolitsetult.

Marleenil on ratsaspordis kogemust üle kahteistkümne aasta ning lapsest saadik onta koos loomadega üles kasvanud. Seega loomade eest hoolitsemine ja neile ideaalse elu tagamine on prioriteet number üks! Pidev enda täiendamine erinevate koolituste näol tõstab teadlikust ja aitab luua veelgi parema elukeskkonna kõikidele loomadele.
Pärast mõningaid aastaid Tallinnas oli Marleenil kindel soov tulla tagasi kodukanti Ida-Virumaale, et oma praktilisi oskusi ja teoreetilisi teadmisi anda edasi kõikidele siin elavatele ratsahuvilistele. Teine soov oli tuua Ida-Virumaa ratsaspordis rohkem pildile.

Nii ongi Marleen täna Kohtla-Nõmme külje all Vanakülas asuvate Tiiriku Tallide omanik.
Tiiriku Tallid on takistussõidu suunitlusega, kuid pakuvad ratsutamise ja hobustega koos ajaveetmise võimalusi kõikidele – olenemata tasemest, vanusest, soost ja teistest nüanssidest.
Tall pakub enamasti ainult individuaaltreeninguid, et treener saaks pühenduda kõikidele ratsapaaridele.

Tiiriku Tallide teiseks tegevusalaks on loomamassaaž – kassidele, koertele ja hobustele. Massaaž loomale on sama oluline kui inimesele, sest see aitab vabaks saada lihaspingetest ja terviseprobleemidest, kuid on toetav ka organismi kasvamise käigus ning profülaktikaks. Tugev tervis ja probleemivaba keha on aluseks meeldivale treeningule ja tugevatele sooritustele.
Küsisin Marleeni käest, kas ja mida uut ning huvitavat toob saabuv suvi tema tallidele.
„Hetkel küll veel ajutisele pinnale, aga olete oodatud meie juurde ratsutama ja loomadega väikest tutvust tegema.

Lühidalt aga toob selle aasta suvi, nagu ka eelnevatel aastatel, palju tööd ja rohkemgi veel. Sõidan üle Eesti nii trenne andma kui ka massaažiseansse pakkuma. Kuna praegu on loomamassaažiga kursis enamasti vaid loomaspordiga (ratsasport, agility, näitused jne) tegelevad inimesed, siis teeme sellele võimalikult palju turundust. Eesmärk on tutvustada ka Ida-Virumaa inimestele ning loomaomanikele uut ja põnevat valdkonda. Olles kokku puutunud väga paljude erinevate probleemidega loomadel, siis suure loomaarmastajana on mul soov pakkuda neile parimat heaolu. Massaaž saab olla nii lõõgastav kui ka tervendav samaaegselt, seega minu jaoks see ongi kõige tõhusam viis panna loomad end hästi tundma!
Seni oleme hoogu kogunud ajutisel pinnal, kuid üsna pea alustame uue talli ehitusega. Lõppenud eriolukorra tõttu oli meil trennilastega pikk võistluspaus ning ei saanud osaleda ka koolitustel, kuid loodame peagi oma kogemusi ja teadmisi taas täiendama hakata.”

Lea Rand





No comments:

Post a Comment