Monday, November 2, 2015

55. õpetajate päev

5. oktoobril toimus Toila Gümnaasiumis ja ka mujal Eesti koolides õpetajate päev, mis on alguse saanud 1960. aastatel. See on päev, kus abiturendid asendavad õpetajaid ja annavad noorematele klassidele tunde. Sel aastal oli õpetajate päeva korraldamine väga eriline, sest Eestis toimus see juba 55. korda, mis tähendab, et õpetajatel oli lisaks peopäevale ka juubel, mille puhul kinkisime neile ka enda tehtud „Õpetajate raamatu 2015“, kus on kirjas nende endi kooli minevik ja muud põnevat.
Aktusel kõnet pidades mainisin õpilastele seda, et õppimine sõltub kõik endast, kui palju õpetajaid kuulatakse ja kui väga tahetakse oma unistusi ellu viia. Õpetajad on inimesed, kes lisaks vanemate kasvatusele aitavad meid haridusteel õppimise ja suunamisega. Aktuse lõpus näitasime oma tänu välja suure aplausiga.
Kuna õpetajaid on meil palju, aga abiturente vähe, siis pidime appi võtma kolm 11. klassi õpilast Andreas Astoki, Fred-Georg Pääro ja Vladislav Vassiljevi, et kõik tunnid ikka antud saaksid. Tänu neile, et appi tulid ja olid tublid asendusõpetajad.
Koolipäev oli üsnagi tavaline, kuid tunnid olid lühendatud. Iga noor andis erinevaid tunde ning vahetundide ajal tähistasime õpetajate päeva väikese koogi ja kohviga. Klassid olid erinevad, mõned klassid olid usinad ja tegid ilusti tööd ning osad olid jälle laisemad, kuid sellegipoolest sai tunnitööd tehtud ja kõik olid rahul. Kuna tänapäeval on ka populaarseks teemaks tundide ajal nutitelefonid, siis mõnes klassis said need ka ära korjatud, et tunnid mööduksid edukalt.

Päeva lõpuks olime kõik noored väga väsinud – saime aru, et õpetaja amet ei ole üldsegi lihtne ja õpetamine ei ole kerge töö. Kokkuvõtlikult jäime kõigega rahule. Loodame, et ka õpetajatel oli see eriline päev täis energiat ja põnevust ning nad jäid rahule kõigi meie tegemistega.
Christiin Lember




No comments:

Post a Comment