17. augustil toimus
Jõhvi keskväljakul
esimene taluturg, mis viib kokku Viru toidu kasvatajad ja tootjad
ning kodulähedast kraami hindavad tarbijad.
Kuigi
enamusel meie valla elanikest on oma aed või põllulapike, kus
värsket kraami oma käega kasvatada ja korjata saab, siis kõike ju
siiski ise ei kasvata. Näiteks esimesel taluturul oli peale
juurikate müügil ka seepi ja marju, mett ja küpsiseid, kauplejate
hulgas olid ka meie oma valla inimesi: leivaküpsetaja Piret Toilast
ja ökoseepide valmistaja Erelin Voka külast.
Jõhvi
keskväljakul on taluturu telk püsti igal laupäeval kella 9-13,
esialgu kuni oktoobri lõpuni. “Välja arvatud lausvihmaga, kui
telki pole võimalik üles panna,” ütles MTÜ Kohalik Toit
juhatuse liige Aigi Kullerkupp.
Programmi
elluviiva mittetulundusühingu Kohalik Toit algatasid kaks Leaderi
tegevusgruppi – MTÜ Kirderanniku Koostöökogu ja MTÜ Virumaa
Koostöökogu -, suurendamaks tarbijate huvi kohaliku toidu vastu.
Praegu on mittetulundusühingus 16 liiget, kes tegelevad toidukaupade
tootmise ja toitlustamisega.
Mittetulundusühing
on avatud uutele liitujatele. “Liikmetele on ühisturundusteenused
ja koolitused, aga ka taluturul ja messidel osalemine kaks korda
soodsamad. Näiteks on tulemas infopäevade sari koostöös
veterinaarametiga, et julgustada sihtrühma väiketootjaks hakkama ja
elavdada sellega ettevõtlust,” ütles Aigi Kullerkupp.
TVL
No comments:
Post a Comment