Monday, March 11, 2019

Lemmikud ja kevadised „miiniväljad”


Saabuv kevad ja päikesepaistelised ilmad tekitavad meis kõigis soovi rohkem värskes õhus viibida, teha tervisesporti, niisama ilma nautida ja oma lemmikuga jalutada. Kahjuks toob kevad välja ka lemmikutega seotud pahupoole, milles on süüdi nende omanikud.

Igal kevadel tulevad lume alt välja "miiniväljad", mis ei tee rõõmu kellelegi. Eriti kurvastab ja küllap isegi vihastab see neid majaomanikke, kelle aiataguseid "korterikoerad" WC-na kasutavad.
Sama seis on haljasaladel ja parkides. Täiskasvanud märkab ehk astumise kohta valida, aga teeb ikka kurjaks küll, kui väike laps läbi hunniku kõnnib.

Aga kelle peale sa vihastad? Koera? Küllap on siin siiski põhisüü koerte omanikel, kes oma lemmikute järelt ei korista või lasevad nad lihtsalt vabalt jooksma. Ja nii need "miiniväljad" tekivadki. Kohusetundlik loomapidaja vastutab oma looma käitumise eest – ta ei lase oma lemmikut omapäi külavahele hulkuma ja ringi jooksma, koristab oma looma järelt ning arvestab loomaga jalutades ja ka muul ajal, et tema lemmik ei häiriks kaaskodanikke!

Seega, armas koeraomanik – alati, kui koduuksest väljud, pane oma lemmik jalutusrihma otsa ja kui Sa seni koeraga õues käies tema järelt koristanud ei ole, siis hakka seda tegema!

TVL

No comments:

Post a Comment