Monday, March 11, 2019

Turvalisus meie ümber


Igapäevaelu toimetamiste juures jätame me tihti tähelepanuta ja märkamata neid olulisi asju, mis võivad seada ohtu meie või meie lähedaste elu.

Olen väga palju aastaid tegelenud siseturvalisuse teemadega ning teen seda jätkuvalt, nüüd Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidus moodustatud maakonna siseturvalisuse nõukogu juhtides. Turvalisuse nõukogu on moodustatud eesmärgiga tegelda ennetustegevusega maakonnas ja nõukogus on väga erinevate eluvaldkondade esindajad. Turvalisus ei ole ainult politsei või pääste ülesanne.

Selle aasta jaanuaris leidis aset väga kahetsusväärne õnnetus, mille tagajärjel lahkus meie hulgast 7 aastane laps. See juhtum ajendas jätkama juba 2015. aastal alustatud pankranniku ohutuse teemaga.

31. jaanuaril toimus pankranniku ohutuse teemaline nõupidamine, kus osalesid Ida päästekeskus, Ida prefektuuri, Keskkonnaameti, Riigi Metsamajandamise Keskuse ja Toila valla esindajad, et analüüsida pankrannikul juhtunud õnnetust ja planeerida meetmeteid pankranniku ohu vähendamiseks.
Ülevaate õnnetustest ja senisest tegevuses andsid kohtumisel Ida päästekeskuse juht Ailar Holzmann ja Toila vallavanem Eve East.

Meetmete osas lepiti kokku järgmised tegevused: Riigi Metsamajandamise Keskus (RMK) ja Ida päästekeskus koostöös tegelevad hoiatustahvlitega. RMK on juba tellinud 10 ohutusalast hoiatustahvlit ja paigaldavad pankrannikule, kus on RMK matkarada. Toila vald kaardistab kõik teada olevad kohad, kuhu inimesed käivad ja transpordivahenditega sõidavad. Samas kaalub vald ka võimalikke kohti, kuhu võiks luua vaatlus- ja puhkekohad.

Aprillis toimub kokkusaamine Toila vallavalitsuses peale mida minnakse kõikide ametkondade esindajatega ja vaadatakse üle kõik Toila valla kaardistatud kohad ning otsustatakse iga koha osas, kuidas riske maandada. Kohapeal riski hinnates tehakse otsus piirde, hoiatussildi või mingi muu lahenduse osas. Varisemise ohu eest hoiatavad hoiatustahvlid paigaldatakse ka pankranniku alla, et hoiatada pankrannikult kukkuvate esemete eest. Otsustati, et ohtlike kohtade hindamismeeskonda kaasatakse ka Maanteeamet ja Keskkonnainspektsioon. Pankranniku hindamismeeskonnas osalevad Ida päästekeskus, Ida prefektuur, RMK, Keskkonnaamet, Maanteeamet, Keskkonnainspektsioon, Toila vald, Narva-Jõesuu linn, Lüganuse vald ja Viru-Nigula vald.

Kui Toila valla pankranniku ohtlikud kohad on kaardistatud, alustatakse Narva-Jõesuu linna, Lüganuse valla ja Viru-Nigula valla ohtlike kohtade kaardistamisega.

Soovin kõigile valla inimestele ohutut liikumist pankrannikul!

Eve East
Vallavanem



No comments:

Post a Comment