Monday, March 11, 2019

Tere tulemast jääauku!


Just nii tervitatakse sel talvel peaaegu igal pühapäeval Voka paisjärves käivaid talisuplejaid.

Et karget suplust nautijaid juurde tuleks ja info selle ettevõtmise kohta laiemalt leviks, korraldas Viru Spordiklubi koos Toila valla Spordi- ja Kultuurikeskusega märtsikuu esimesel pühapäeval Vokas esimese saunamaratoni. Ühtlasi tähistati sellega ka vastlapäeva. Saunamaratoni peakohtunik ja üks ürituse korraldajatest oli Juhan Neiland.

Viis sauna, viis jääauku, seitse võistkonda ja lugematul hulgas positiivseid emotsioone. Nii võib vist selle päeva kokku võtta küll. Kui siinkirjutaja hommikul sae undamise peale üles ärkas, siis esimene mõte oli, et kes see hull nüüd pühapäeva hommikul seal tiigi ääres puid langetab. Aga pilk aknast välja tõi asjasse selgust – naabrimees lõikas hoopis jääauku lahti. Kui nüüd päris aus olla, siis mulle peaks ikka väga palju pakkuma, et ma ennast täiesti vabatahtlikult jäisesse vette kastaks. Seda enam imetlen neid, kes seda teevad. Nagu näiteks naabrinaine Maire Aul. Olgu varakevadel, kui jää on just-just ära läinud või hilissügisel, kui esimene kirmetis hakkab looma, Maire käib ikka ujumas. Sel talvel ei jäänud siis üldse vahet sisse. Eks natuke teeb ju ikka kadedaks ta, küllap ta tänu sellele nii nooruslik ongi!

Kui ERRi mehed kaamerate ja mikrofonidega kohale jõudsid, oli Mairel juba mitu jääauku läbi käidud. Foto: Väino Aul.

Samal ajal, kui paisjärvel toimus äge saunatamine, käisid Voka raamatukogus valimised. Selgus, et hea planeerimise korral jõuab mõlemat – kahe sauna vahel käis hääletamas kohalik spordimees Tanel Leisalu.

Valimised Voka moodi. Foto: Rene Kundla.

Kui ilmaolud lubavad, siis oodatakse talisuplejaid veel igal märtsikuu pühapäeval 14.00-16.00 ja tervis tuleb!

Lea Rand








No comments:

Post a Comment