Wednesday, March 10, 2021

Naksitrallid said juba 45!

 

Siin Vokas on meil üks tore maja

ja seda maja on väga vaja.

Et emad-isad kui tööle läevad,

siis oma põnnid nad siia toovad...“ (Urve, Julie)

See tekst on Naksitrallide lasteaia 2001. aastal loodud laulust. Teine lasteaia lauluke (Urve, Julie 2006) on kõige pisematele – naksitralle tutvustav: „ Sammalhabe, Sammalhabe, sul on pehme samblast habe... jne“. Ja see pole veel kõik. Tegelikult on Naksitrallidel ka kolmas laul ja selle kinkisid lapsevanemad laste esituses lasteaia lõpupeol.

Miks nii pikalt just lauludest? Lauludes kajastuvadki meie argi- ja pidupäevad. Ja tore, et just juubeliaastal on põhjust üle pika aja rõõmustada – meil on muusikaõpetaja Merike, kes oskab lastes kooslaulmise rõõmu üles leida ja laulud sünnipäevaks kenasti kõlama panna.

Märtsikuu esimesel päeval 1976. aastal avati praegune lasteaiahoone kuuerühmalisena. Alates 1980ndate lõpust on olnud lasteaias viis rühma. Vabanenud rühmaruumi on kasutatud küll Vokas algklassides käivate õpilaste toitlustamiseks, juuksuriteenuse osutamise ja rahvatantsu viljelemise kohana ning pikka aega asus siin perearstikeskus. Tänane nö vaba ruum on kohandatud liikumistoaks, kokkamise ja robootika vm temaatiliste tegevuste toaks. Samuti asub seal privaatne ruumike kõneravi ja arengumängude teostamiseks või arenguvestluste, ümarlaudade pidamiseks.

Lasteaia kööki ja hoone teises otsas asuvaid rühmi ühendava koridori pikkus on ligi 100 m. Üllatavalt palju samme saab eriti õpetaja abi päeva jooksul koridori läbides koguda! Algusaastatel ja õhtusel ajal on üldkoridori pikkus olnud sobiv noorte kergejõustiklaste sisetrenni jooksurajaks.

Tänases lasteaias on kauaaegsete rõõmuks kolleegidena tööl viis endist kasvandikku, st. vilistlast. Endisest kasvandikest on omal ajal isegi vilistlaskogu kokku tulnud, kellest oli tookord abi „Lasteaiandust Vokas - 50“ ürituse korraldamisel. Vilistlastelt oleme saanud igakülgselt abi kas elukutse, ameti tutvustamisel; päevajuhina meie talendipäeval või füüsiliselt – käed külge panustades.

Iga juht on Naksitrallide lasteaia arenguid kujundanud keskmiselt 7,5 aastat. Kõige pikemaks staaziks Voka Naksitrallides on rekordilised 44 õpetajatöö aastat. Tänane lasteaiaõpetaja on keskmiselt 41 aastane ja maja muu töötaja 44 aastane.

Hoone on saanud välist uuenduskuuri (seinad, katus 2015) ja sisemist ravi (rühmaruumide remont 2006-2008; vee- ja küttetorustik 2019). Kööki ja saali on paigaldatud ventilatsioon.

Hetkel on lasteaia nimekirjas 67 last. Ühe rühmajagu lapsi (16!) moodustavad oma töötajate lapsed. Vene ja kaks- või mitmekeelsest keelekeskkonnast lapsi on 20.

Meil on armas, turvaline mitmekesisesid tegutsemisvõimalusi soosiv lasteaiaõu mõnusa männikualusega ja suurepärase avaliku mänguväljakuga naabruses.

Meil on suurepärased toetajad, partnerid, keda kõiki tahaks nimetada ja juubeli valguses ajaleheveergudel tänada: Toila SPA, Voka Masin AS, Toila V.V, T. Kruut, Toila Spordi- ja Kultuurikeskus, Toila valla raamatukogud, Toila Loomekeskus, IVEK jne. Oleme (tänu ka Kerda Eiertile ) järjest arenevas ja tihenevas koostöös Toila Gümnaasiumi, lasteaiaga Naerumeri, Kohtla-Nõmme Kooliga ja ka Illuka Kooliga.

Aitäh kõigile vanematele ja ametnikele/otsustajatele, kes nõuga või jõuga alati laste, töötajate ja meie maja heaks olemas on!

Vokas on palju neid, kelle töine elu on olnud pikemat või lühemat aega seotud lasteaiaga. Sünnipäevatervitused teilegi!


Muutunud olud ei võimalda isegi meil üheskoos pidutseda. Oleme ettevaatlikud. Ühistegevused on just need, mille ettevalmistamise ja läbiviimise protsessis koged ühtekuuluvust. Ühised pingutused ja kordaminekud motiveerivad. Siiski keskendume sünnipäeva ette valmistades peamiselt sellele, et lapsed koos Sammalhabeme, Muhvi, Kingpoole ja Hiirekesega saaksid lustida. Et päev kujuneks meeldejäävaks. Õuele on entusiastlike töötajate ja lastevanemate abiga kerkinud juba suur lumetort. Loodetavasti see ikka ilmaoludele vastu peab ja sünnipäeval silmailu pakub. Suurematele lastele on naksitrallid juba lubanud üllatusterada ja igale rühmale on kutsel märgitud ajal peotelgis pidulik vastuvõtt.

....Ma tahan hästi kindel olla,
et ka minu laps võib siia tulla.
Kus tal oleks kõik, mis vaja
ikka samas armsas majas...” (Eveli, Leho 2011)

Julie Laur
direktor









2 comments:

  1. Tere, daamid ja härrad, kas vajate rahalist abi? Olen Susan Benson. Olen laenuandja ja ka finantskonsultant.

    Kas vajate projekti lõpuleviimiseks ärilaenu, eralaenu, hüpoteeklaenu või laenu? kui teie vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole. Pakume igasuguseid laenuteenuseid, sealhulgas pikaajalisi ja lühiajalisi laene. Lisateabe saamiseks kirjutage meile e-posti teel: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) või kirjutage mulle otse WhatsAppis: +447903159998 ja saate vastuse kohe.

    Oleme terviklik finantsteenuseid pakkuv ettevõte ja oleme pühendunud aitama teil täita kõiki teie püüdlusi. Oleme spetsialiseerunud struktureeritud finantslahenduste pakkumisele üksikisikutele ja ettevõtetele kõige tõhusamal ja kiiremal viisil.

    Siin on mõned põhjused, miks peaksite laenu saamiseks meiega ühendust võtma;
    * Mugavus - laenu saate taotleda igal ajal ja igal pool.
    * Paindlik summa - otsustate, kui palju soovite laenata.
    * Kiire otserahastus - saate oma laenu 24 tunni jooksul pärast kinnitamist.
    * Paindlik intressimäär - taskukohane intressimäär 3%.
    * Kõrge heakskiitmise määr
    * Paindlik tagasimakse - saate võimaluse valida tagasimaksekuupäev kas iganädalase, kuu- või aastase kestusega 1–30 aastat.
    * Lihtne veebirakendus.
    * Isikupärane juhendamine ja asjatundlikkus.
    * Varjatud tasud puuduvad

    Ärge kaotage võimalust rahaliste vahendite puudumise tõttu. Võtke kohe ühendust minu ettevõttega, me saame teid aidata laenuga, kuna oleme aidanud paljusid eraisikuid ja organisatsioone, kes on kogu maailmas kokku puutunud finantsraskustega

    Meie laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke meile oma laenutaotlus selle e-posti aadressi kaudu sunshinefinancialgroupinc@gmail.com või WhatsAppis aadressil +447903159998.

    Vahendajad / konsultandid / maaklerid on teretulnud oma kliente tooma ja on 100% kaitstud. Täielikus usalduses teeme koostööd kõigi asjaosaliste huvides.

    ReplyDelete
  2. I know of a group of private investigators who can help you with they are also hackers but prefer to be called private investigators They can help with your bitcoin issues and your clients will be happy doing business with you,they can also help yo with your bad credit score,hacking into phones,binary recovery,wiping criminal records,increase school score, stolen files in your office or school,blank atm etc. Just name it and you will live a better life
    whatsapp +1 (984) 733-3673
    Premiumhackservices@gmail.com

    ReplyDelete