Tuesday, February 16, 2021

Ise oled vana!


Käesoleva aasta alguses ilmus võrdsete võimaluste voliniku eestvedamisel raamat

vanemaealiste õigustest «Ise oled vana!», mille eesmärk on anda inimestele

juubelijärgseks elupooleks tagasi vahetevahel kaduma kippuv enesekindlus oma

õiguste eest seismisel.

Raamatus julgustatakse leidma elus ettetulevates olukordades lahendusi ja pakutakse juhiseid, kelle poole muredega pöörduda.

„Idee selline raamat teha kerkis elulisest vajadusest. Nii mõnigi inimene on kahjuks kogenud, kuidas vanuse kasvades hakkasid mõned seni avali olnud uksed tasapisi kinni vajuma. Mõnikord öeldakse inimesele otse ja keerutamata välja, et sa ei saa seda sellepärast, et sa oled liiga vana, enamasti vihjatakse aga viisakalt erinevatele põhjustele, kuigi asja sisu on täpselt sama,” on öelnud võrdsete võimaluste volinik Liisa Pakosta. „Meie keskmine eluiga on lühikese ajaga tõusnud 22 aasta võrra, nii et inimeste liiga varase mahakandmisega on selgelt liiale mindud. Loodan, et raamat võtab vanusetundlikkust vähemaks.”

Raamatu mõte on vanematele inimestele teadvustada, millised õigused on neile seadustega riigi poolt tagatud ja julgustada oma õiguste eest seisma ning vajadusel abi või kohandusi küsima.

Toila vallas on raamatud kättesaadavad kõigis raamatukogudes ja eakate seltsingutes.

Kes aga on valmis raamatut elektrooniliselt lugema, neile on see kättesaadav e-raamatuna aadressil https://volinik.ee/kasulikku/trukised/

Lisaks on tore võimalus tellida seda raamatut oma vanematele või teistele, kellele arvate, et see võiks kasulik ja huvitav olla. Selleks pole vaja teha muud, kui minna lehele https://iseoledvana.ee/, täita ära nõutud andmed ja kuller toimetab raamatud kenasti kohale.

Lea Rand

No comments:

Post a Comment