Tuesday, February 16, 2021

Toimetaja küsib

Kogu Eesti ja ka Toila valla kultuurielu on erinevate piirangute tõttu

 varsti juba terve aasta üsna vaikne olnud. Milliseid plaane teete alanud

 aastaks? 

Vastab Toila valla kultuurijuht Kaisa Pukk:

Jah, tõepoolest on kultuurielu nii Toila vallas, kui ka naabervaldades olnud vaikne. Oleme korraldanud siiski kultuuri- ja spordisündmusi parajasti kehtivate piirangutega kooskõlas. Näiteks kui sisetingimustes kooris ja rühmas laulda ei tohtinud ja rühmatrenne teha ei saanud, siis organiseerisime täispikad päevad individuaalseid laulutunde ja jõusaalis saab täna käia graafiku alusel ühekaupa.
Kui üritused olid veel lubatud, korraldasime neid aktiivselt aga piirangute, hirmu tõttu tervise pärast on muutunud ka kultuurisündmuste külastatavuse harjumus. Ja see on täiesti arusaadav. Isegi kui tahetakse tulla, võibolla ei julgeta. Arvan, et peame tulevikus rohkem panema rõhku sündmustele, mis toimuvad välitingimustes ning kolima oma tegemistega veidi julgemalt virtuaalsesse maailma. Samas peame ka arvestama sellega, kui tarbimissõbralik see Toila valla elanikele oleks. Mõeldes eakamate peale oleks hea, kui meil oleks ülevaade nende nutiseadmete, arvutite kasutamise osas. Siin tuleb arvestada ka esinejate soovidega virtuaalse kajastuse osas.


Õnneks saan öelda, et eelmise aasta suvi oli tegelikult väga tegus. Teen kiire ülevaate toimunud suurematest sündmustest. Üle valla toimusid mitmed väli- ja öökinod, toimusid jooksuüritused, peredele mõeldud elamused – rattaralli, perepäev Oru pargis, 7 linna muusika festivali kontserdid Sakal, Kohtla-Nõmmel, Toilas, avasime uue pumptrack raja ja korraldasime demopäeva. Üle pika aja toimus Toila laululaval kogu perele mõeldud teatrietendus, mille andis Eesti Noorsooteater. Suve lõpus toimus Oru pargi promenaad erinevate lisaelamustega ja perekontsert Kohtla-Nõmmel koos välikinoga, lisaks suur suvelõpulaat koos Teatribussi etendusega. Sügis ja oktoober olid spordile pühendatud. Enne teist viiruselainet toimusid ka Anu Pungase juhendamisel Muusikali etendused ja Stefani kontsert Kohtla-Nõmmel.


Suur tänu ka Toila Mererestole, Toila Pargi Kohvikule ja kõigile partneritele, kes oma õuel elamusi pakkusid. Aitame partnereid korralduslikes küsimustes alati hea meelega, sest leiame, et iga Toila vallas korraldatav avalik spordi -või kultuurisündmus loob Toila valla kultuurielu.
Oleme pingutanud, et hoida head suhet ka esinejatega, kelle oleme külla kutsunud, aga kelle sündmus on viiruselaine tõttu ära jäänud. Paljud sündmused on ära jäänud, mõned juba kolmandat korda edasi lükatud ja püüame ka ära jäänud kontserdid tulevikus asendada ja esinejatega siiski koostööd teha.
Spordi osas on õnneks olukord palju parem. Tänu suurele lumele ja külmakraadidele hoogustusid suusatamine, uisutamine ja tuubitamine. Hoolitseme suusaradade eest üle valla.  Talisuplus on meie vallas juba aastaid moes olnud, nii ka sel aastal.


Oleme valla spordi- ja kultuuriinimestega kaardistanud 2021. aasta traditsioonilised sündmused ja uued ideed. Elame päev korraga ja ootame infot piirangute leevenemisest. Ei väsi kordamast, et kui kellelgi on mõni idee sündmuse korraldamise osas või on vaja meie nõu, abi korraldamisel, siis võite alati ühendust võtta.

Millised võimalused on talveilmade nautimiseks Toila vallas? Kus on avatud suusarajad, liuväljad?

Vastab Andrus Lehismets:

Vokas saab tiigil uisutada. Voka Spordihoonest saab laenutada uiske. Lastele ja õpilastele on uiskude laenutus tasuta. Täiskasvanutele 2€ /h. Uisud väljastatakse õues. Saapad saab jätta tuulekotta. Teenindaja on turvaliselt maskis ja uiskude laenutamise eest saab tasuda ka ülekandega.

Uiskude laenutamine on avatud alates 11.01.21 tööpäevadel 15.00 - 20.00, nädalavahetusel 12.00-20.00!

    Samuti saab Voka staadioni nõlval tuubitada (võimalik tuubide laenutus spordihoonest) ja avatud on kaks suusarada – staadionil (400m) ja metsaring (2km).

    Talisuplemine toimub kolmapäeval alates 15.00 ja pühapäeval 14.00) Tiigi tänava pool asub telksaun!

    Toila gümnaasiumi hoovis ja Toila sadamas on avatud uisuväljakud ning suusarajad on Toila Gümnaasiumi staadionil ja Oru pargis.

Kohtla-Nõmmel on avatud kaks suusarada Kohtla-Nõmme kaevanduse juures ja Kohtla-Nõmme kooli juures (~4km radasid) ja tuubirada Kohtla-Nõmme kaevanduse juures (võimalik tuubide laenutus).

Kõik uisuväljakud on tasuta kasutamiseks!

Kindlasti soovitame (eriti uisutamisel Voka tiigil) jälgida ilmaolusid!



1 comment:

  1. I know of a group of private investigators who can help you with they are also hackers but prefer to be called private investigators They can help with your bitcoin issues and your clients will be happy doing business with you,they can also help yo with your bad credit score,hacking into phones,binary recovery,wiping criminal records,increase school score, stolen files in your office or school,blank atm etc. Just name it and you will live a better life
    whatsapp +1 (984) 733-3673
    Premiumhackservices@gmail.com

    ReplyDelete