Tuesday, February 16, 2021

Toila valla 2021. aasta kaasav eelarve

 Toila valla kaasav eelarve on mehhanism, mis on mõeldud elanikkonna kaasamiseks ning mõne nende

 poolt tõstatatud idee realiseerimiseks või kitsaskoha lahendamiseks. Toila valla kaasava eelarve suurus

 on 10 000 eurot ning sel korral esitati kokku neli ideed, millest nö lõpphääletusele jõudis kolm.

Perioodil 06.-19.01.2021 toimunud hääletusel osales 443 inimest ehk 11,2% hääletusõiguslikest inimestest (alus: Toila valla kaasav eelarve määrus, 28.10.2020 nr 86).

VOLIS infosüsteemis said hääletada kõik 16+ vanuselised Toila valda oma elukoha registreerinud inimesed, keda 01.01.2021 seisuga on kokku 3 965.

VOLIS-keskkonna poolt saadud tagasisidest nähtub, et hääletaja keskmine vanus on 44 aastat, sh vanima hääletaja vanus on 87 aastat.

Kuni viimase päevani oli hääletusel osalemine võrdlemisi tagasihoidlik, kuid aktiveerus sellegi poolest viimastel tundidel ning pakkus põnevat närvikõdi erinevate piirkondade elanikele. Võib öelda, et kogukondades tekkisid eestvedajad, kes väga tuliselt enda poolt tehtud valikule toetajaid koguma hakkasid.

Toila Vallavalitsuse 26. jaanuar 2021 korraldusega nr 27 kinnitati hääletuse tulemused järgmiselt:

  1. Rannakiiged ja -pingid Toila avatud rannaalale – 228 häält;

  2. Kogukonnaaed aka kogukonna koostöö ja aktiivsusnurk – 208 häält;

  3. Väikelaste mänguväljak Kaevandusmuuseumi õuealal – 7 häält.

Vallavalitsuse korraldusega kinnitati realiseerimisele kuuluvaks ideeks rannakiikede ja -pinkide paigaldamine Toila avatud rannaalale.

Aga et tihedas konkurentsis selgunud võitjaidee ei jääks ainsaks realiseeritavaks ettepanekuks, on juba nii vallavalitsuse, Kohtla-Nõmme Kooli kui kohaliku MTÜ poolt peetud plaani Kohaliku Omaalgatuse Programmi (KOP) toel ja valla kaasabil ka Kohtla-Nõmmele rajatava kogukonnaaia projekti elluviimiseks.

Kaasava eelarve kui elanikkonna kaasamise mehhanismi läbivaks mõtteks on ka elanikkonnalt ideede kogumine, mida omavalitsus saaks vastavalt võimalustele järk-järgult realiseerida ka juhul, kui need elanikkonna hääletusel rohkelt hääli ei kogunud.

Järgmine kaasava eelarve ideede/ettepanekute korje saab taas alguse 1. novembril 2021 ning oodatud on taas kõik head ideed, mis on muudavad valla erinevate piirkondade elukeskkonda või lahendavad mõne kitsaskoha. Aasta vältel tuuakse valla lehe kaudu ka erinevaid näiteid teistes piirkondades läbiviidud kaasava eelarve projektidest, et veelgi enam õhutada kõiki kogukonnaliikmeid oma heade mõtetega välja tulema.

Mehis Luus




1 comment:

  1. Tere, daamid ja härrad, kas vajate rahalist abi? Olen Susan Benson. Olen laenuandja ja ka finantskonsultant.

    Kas vajate projekti lõpuleviimiseks ärilaenu, eralaenu, hüpoteeklaenu või laenu? kui teie vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole. Pakume igasuguseid laenuteenuseid, sealhulgas pikaajalisi ja lühiajalisi laene. Lisateabe saamiseks kirjutage meile e-posti teel: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) või kirjutage mulle otse WhatsAppis: +447903159998 ja saate vastuse kohe.

    Oleme terviklik finantsteenuseid pakkuv ettevõte ja oleme pühendunud aitama teil täita kõiki teie püüdlusi. Oleme spetsialiseerunud struktureeritud finantslahenduste pakkumisele üksikisikutele ja ettevõtetele kõige tõhusamal ja kiiremal viisil.

    Siin on mõned põhjused, miks peaksite laenu saamiseks meiega ühendust võtma;
    * Mugavus - laenu saate taotleda igal ajal ja igal pool.
    * Paindlik summa - otsustate, kui palju soovite laenata.
    * Kiire otserahastus - saate oma laenu 24 tunni jooksul pärast kinnitamist.
    * Paindlik intressimäär - taskukohane intressimäär 3%.
    * Kõrge heakskiitmise määr
    * Paindlik tagasimakse - saate võimaluse valida tagasimaksekuupäev kas iganädalase, kuu- või aastase kestusega 1–30 aastat.
    * Lihtne veebirakendus.
    * Isikupärane juhendamine ja asjatundlikkus.
    * Varjatud tasud puuduvad

    Ärge kaotage võimalust rahapuuduse tõttu. Võtke kohe ühendust minu ettevõttega, me saame teid aidata laenuga, kuna oleme aidanud paljusid eraisikuid ja organisatsioone, kes on kogu maailmas kokku puutunud finantsraskustega

    Meie laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke meile oma laenutaotlus aadressil:
    E-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Vahendajad / konsultandid / maaklerid on teretulnud oma kliente tooma ja on 100% kaitstud. Täielikus usalduses teeme koostööd kõigi asjaosaliste huvides.

    ReplyDelete