Tuesday, February 16, 2021

Toila valla leht - 25!

 


Head Toila valla lehe lugejad!

Täna, kui värskeid Toila valla uudiseid asute lugema, võite meile ja ka endale palju õnne soovida, sest meie valla leht saab tänavu veebruaris 25 aastaseks. Inimese jaoks pole see veel teab mis kõrge vanus, aga ühe perioodikaväljaande jaoks üsna auväärne.

Seda enam, et nii pika ilmumisajaga vallalehti ei ole Eestimaal mitte just eriti palju. Nii et oleme õnnitlused igati ära teeninud!

Et Agu Sihvka kombel kõik ausalt ära rääkida, nagu oli, pean ma alustama päevast, mil minu juurde tuli tollane Toila vallavanem Bruno Uustal ja küsis, mis ma arvan, kui hakkaks õige valla lehte tegema.

Ega ma tegelikult osanudki kohe midagi arvata, sest mingit teadmist, kuidas üks valla leht välja peaks nägema või kuidas seda tegema peaks, mul polnud. Aga et olin 25 aastat noorem ja uutele väljakutsetele ehk rohkem avatud, kui praegu, siis veebruaris 1996 see ilmus. Esimene number Toila valla lehte.

Ehkki esimeses lehes kutsusime lugejaid üles lehele ikka „korralikku nime” ka pakkuma, läks nii, et justkui ilma nimeta see leht jäigi. Aga tundub, et ka ilma selleta on lehel päris hästi läinud.

Vahepeal oli lehe ilmumisel küll paariaastane paus, aga 2003. aastast kuni tänaseni on Toila valla leht enam-vähem regulaarselt jõudnud valla elanike postkastidesse, et tuua uudiseid valla asutuste ja inimeste tegemistest, sekka ka muud lugemist oma vallast ja kaugemalt.

Möödunu meenutuseks sirvisin vanu lehti ja pean ütlema, et väikesest infolehest oleme kasvanud päris korralikuks ajaleheks, lisaks saab juba 11 aastat Toila valla uudiseid lugeda blogist ja alates eelmisest aastast on kõik lehed pdf-na loetavad ka Toila valla kodulehel.

Olen ikka seda meelt olnud, et valla lehte ei tee toimetaja üksi, vaid see sünnib koostöös kohalike asutuste ja valla elanikega. Siinkohal tahan tänada kõiki, kes 25 aasta jooksul on andnud oma panuse, et leht sisuga täidetud ja peaaegu iga kuu postkastidesse jõuaks. Loodan, et see koos tegemine jätkub meil ka edaspidi ja järjest aktiivsemalt. Kui te märkate enda kõrval inimesi või tegusid, mis väärivad leheveergudel kajastamist, siis võtke aga julgesti minuga ühendust või saatke oma kaastöö mulle postkasti lea.rand65@gmail.com. Kaastöid ja vihjeid teemadeks ootan iga kuu 25. kuupäevaks. Ja sellepärast, et äkki ei oska nii hästi oma mõtteid kirja panna, pole vaja üldse muretseda – selleks ju toimetaja ongi, et vajadusel abiks olla.

Uute kohtumisteni leheveergudel!

Lea Rand

2 comments:

  1. Tere, daamid ja härrad, kas vajate rahalist abi? Olen Susan Benson. Olen laenuandja ja ka finantskonsultant.

    Kas vajate projekti lõpuleviimiseks ärilaenu, eralaenu, hüpoteeklaenu või laenu? kui teie vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole. Pakume igasuguseid laenuteenuseid, sealhulgas pikaajalisi ja lühiajalisi laene. Lisateabe saamiseks kirjutage meile e-posti teel: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) või kirjutage mulle otse WhatsAppis: +447903159998 ja saate vastuse kohe.

    Oleme terviklik finantsteenuseid pakkuv ettevõte ja oleme pühendunud aitama teil täita kõiki teie püüdlusi. Oleme spetsialiseerunud struktureeritud finantslahenduste pakkumisele üksikisikutele ja ettevõtetele kõige tõhusamal ja kiiremal viisil.

    Siin on mõned põhjused, miks peaksite laenu saamiseks meiega ühendust võtma;
    * Mugavus - laenu saate taotleda igal ajal ja igal pool.
    * Paindlik summa - otsustate, kui palju soovite laenata.
    * Kiire otserahastus - saate oma laenu 24 tunni jooksul pärast kinnitamist.
    * Paindlik intressimäär - taskukohane intressimäär 3%.
    * Kõrge heakskiitmise määr
    * Paindlik tagasimakse - saate võimaluse valida tagasimaksekuupäev kas iganädalase, kuu- või aastase kestusega 1–30 aastat.
    * Lihtne veebirakendus.
    * Isikupärane juhendamine ja asjatundlikkus.
    * Varjatud tasud puuduvad

    Ärge kaotage võimalust rahapuuduse tõttu. Võtke kohe ühendust minu ettevõttega, me saame teid aidata laenuga, kuna oleme aidanud paljusid eraisikuid ja organisatsioone, kes on kogu maailmas kokku puutunud finantsraskustega

    Meie laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke meile oma laenutaotlus aadressil:
    E-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Vahendajad / konsultandid / maaklerid on teretulnud oma kliente tooma ja on 100% kaitstud. Täielikus usalduses teeme koostööd kõigi asjaosaliste huvides.

    ReplyDelete
  2. I know of a group of private investigators who can help you with they are also hackers but prefer to be called private investigators They can help with your bitcoin issues and your clients will be happy doing business with you,they can also help yo with your bad credit score,hacking into phones,binary recovery,wiping criminal records,increase school score, stolen files in your office or school,blank atm etc. Just name it and you will live a better life
    whatsapp +1 (984) 733-3673
    Premiumhackservices@gmail.com

    ReplyDelete