Wednesday, November 4, 2020

Muudatused koerte ja kasside pidamise eeskirjas


Jõustunud on Toila Vallavolikogu 22.08.2018 määruse nr 21 „Koerte ja kasside pidamise eeskiri” muudetud redaktsioon.

Juhime teie tähelepanu, et uues redaktsioonis on olulisi muudatusi:

  • Aiandus- ja suvilaühistute territooriumil tuleb lähtuda lemmiklooma pidamisel lisaks käesolevale eeskirjale ka aiandus- ja suvilaühistu põhikirjast, kodukorrast ja muudest ühistu haldamist käsitletavatest dokumentidest.

  • Hulkuva looma pikemaajalist (kestusega üle 1 kuu) söötmist ja jootmist ning samaaegselt igasuguste võimaluse loomist looma viibimiseks oma elu- ja kõrvalruumides või õuealal, aga ka korterelamu üldkasutatavates ruumides või õuealal ning aiandus- ja suvilaühistute territooriumil, käsitletakse loomapidamisena. Sellisel juhul laienevad nimetatud isikule loomakaitseseadusega ja käesoleva eeskirjaga loomapidajale pandud kohustused. Nimetatud kohustust ei teki kui isik on hulkuvast loomast koheselt teavitanud vallavalitsust

Juhime tähelepanu, et lemmiklooma on lubatud pidada loomapidajale kuuluvas või tema valduses olevas ehitises, korteris, individuaalelamus, kinnisel, piiratud või tähistatud territooriumil (tarastatud hoovid, aiad jne; välja arvatud rõdud ja lodžad) nii, et oleks välditud inimestele või loomadele kallaletungi võimalus ning kaaselanike rahu rikkumine.

Palun jälgige, et teie kassid jääksid ööpäevaringselt kinnisele ja piiratud territooriumile.

Eeskirja terviktest on kätte saadav aadressil: https://www.riigiteataja.ee/akt/408102020007

TVL 

No comments:

Post a Comment