Wednesday, November 4, 2020

Toila valla kergliiklusteede arendamine

 Kohtla-Nõmme ja Kohtla küla ühendamine Kohtla-Järvega. 2021. aastal alustab Toila vald MATA (Maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeede) programmi toel projekteerimist Kohtla-Nõmme aleviku ja Kohtla küla ühendamiseks Kohtla-Järve Ehitajate tee kergliiklusteega, mille eeldatav maht koos harulõikudega saab olema ca 4,8 km. Planeeritava kergliiklusteega tagatakse vallaelanikele parem ligipääs Kohtla-Järvele ning Kohtla-Järve elanikud jõuavad seeläbi lihtsamini ka Kohtla-Nõmme rongipeatusesse. Kergliiklustee väljaehitamine jääb ootama Euroopa Liidu eelarveperioodi 2021-2027 toetusvahendeid.

Toila-Jõhvi kergliiklustee. Toila Vallavalitsus on tänaseks kooskõlastanud kõikide asjasse puutuvate ametkondadega trassilõigu ning kohtunud kergtee koridori jäävate maaomanikega. Hetkel kaalutakse lähtuvalt maaomanike ettepanekust veel alternatiivset teekoridori ning veel aasta lõpul soovitakse alustada projekteerimisega. Projekteerimist toetati riigikogu liikme poolt esitatava regionaalsete investeeringute andmise toetusmehhanismist (katuserahast). Kergliiklustee eeldatav maht saab olema ca 4,7 km. Kergtee väljaehitamine jääb ootama Euroopa Liidu eelarveperioodi 2021-2027 toetusvahendeid, sihituna Jõhvi/Kohtla-Järve linnapiirkonna arendamise programmi.

Voka-Oru rongipeatuse ühendamine kergliiklusteega. Tegemist Kohtla-Järve linna ja Toila valla ühisprojektiga, millega soovitakse ühendada Oru linnaosa Oru rongipeatus Voka alevikuga, mille trassikoridor kulgeks läbi Voka küla. Projekteerimisega alustatakse 2021. aastal, kus eeldatav maht on ca 5 km. Kergtee väljaehitamine jääb ootama Euroopa Liidu eelarveperioodi 2021-2027 toetusvahendeid.

Jaama tn kergliiklustee Kohtla-Nõmmel. Toila vald on saanud toetust Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi kohaliku tee ehitamise juhtumipõhise investeeringutoetuse programmist, mille käigus rekonstrueeritakse 2021. aasta kevadel koos Jaama tänavaga (Kooli ja Jaama tn ristmikust kuni Eesti Kaevandusmuuseumini) ka Jaama tänava kergliiklustee. Tee rekonstrueerimise juurde kuulub ka uue tänavavalgustuse rajamine toodud lõigul.

Mere pst kergtee Toila Oru pargis. Mere pst kergliiklustee kulgeb Oru pargi kohvikust kuni rannaalani (kogupikkusega 0,7 km) ning võimaldab likvideerida tänase olulise kitsaskoha, kus jalakäijad jagasid teed sõiduautodega. Käesolevaks hetkeks on kergliiklustee projekteeritud ning hankemenetlusega alustatud, valmima peaks see 2021. aasta jaanipäevaks. Rajamist toetatakse riigieelarve nö koroonatoetusest.

Hetkel käib tihe töö ka Toila valla üldplaneeringu koostamise kallal, kus ühe alalõiguna käsitletakse kogu valla sisest kergliiklusteede võrgustikku. Üldplaneeringu eskiisi avalikul väljapanekul (perioodil 16.11-15.12.2020) on kõikidel võimalus sellesse ettepanekuid esitada, k.a. ka kergliiklusteede osas, sest just see dokument koos arengukavaga saab olema järgnevate kergliiklusteede investeeringute aluseks. Arengukavasse tehtud kergliiklusteede ettepanekud kaalutakse läbi volikogu komisjonides ning lülitatakse arengukavasse vaid juhul, kui nende realiseerimine ka reaalselt võimalik on, hinnates valla enda eelarve võimekust ja Euroopa Liidu toetusmehhanismide kaasamise tõenäosust.


Mehis Luus
arendusnõunik

1 comment:

  1. Tere, kas vajate rahalist abi? Olen Susan Benson. Olen laenuandja ja ka finantskonsultant.

    Kas vajate projekti lõpuleviimiseks ärilaenu, eralaenu, hüpoteeklaenu või laenu? kui teie vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole. Pakume igasuguseid laenuteenuseid, sealhulgas pikaajalisi ja lühiajalisi laene. Lisateabe saamiseks kirjutage meile e-posti teel: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) või saatke mulle otse WhatsAppis: 00447903159998 ja saate vastuse kohe.

    Oleme terviklik finantsteenuseid pakkuv ettevõte ja oleme pühendunud aitama teil täita kõiki teie püüdlusi. Oleme spetsialiseerunud struktureeritud finantslahenduste pakkumisele üksikisikutele ja ettevõtetele kõige tõhusamal ja kiiremal viisil.

    Siin on mõned põhjused, miks peaksite laenu saamiseks meiega ühendust võtma;
    * Mugavus - laenu saate taotleda igal ajal ja igal pool.
    * Paindlik summa - otsustate, kui palju soovite laenata.
    * Kiire otserahastus - saate oma laenu 24 tunni jooksul pärast kinnitamist.
    * Paindlik intressimäär 3%.
    * Kõrge heakskiitmise määr
    * Paindlik tagasimakse - saate võimaluse valida tagasimaksekuupäev kas iganädalase, kuu- või aastase kestusega 1–30 aastat.
    * Lihtne veebirakendus.
    * Isikupärane juhendamine ja asjatundlikkus.
    * Varjatud tasud puuduvad

    Ärge kaotage võimalust rahaliste vahendite puudumise tõttu. Võtke kohe ühendust minu ettevõttega, me saame teid aidata laenuga, kuna oleme aidanud paljusid eraisikuid ja organisatsioone, kes on kogu maailmas kokku puutunud finantsraskustega

    Meie laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke meile oma laenutaotlus aadressil:
    E-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Vahendajad / konsultandid / maaklerid on teretulnud oma kliente tooma ja on 100% kaitstud. Täielikus usalduses teeme koostööd kõigi osapoolte huvides.

    ReplyDelete