Wednesday, November 4, 2020

Toila valla 2021. aasta kaasav eelarve

Toila Vallavalitsus kuulutab välja 2021. aasta kaasava eelarve projektide esitamise, misläbi soovime parandada kogukondade arusaama vallaeelarvest ja selle kujunemisest, parandada kogukondade vahelist koostööd ning viia ellu mõni uus idee või leida lahendus mõnele olulisele kitsaskohale vallas. Kaasava eelarve menetlusega antakse kohaliku kogukonna liikmetele võimalus vallaeelarve koostamisel kaasa rääkida, teha ettepanekuid valla elu edendamiseks ja osaleda hääletamisel parimate ideede väljaselgitamisel.

Kaasava eelarve objektiks/ettepanekuks saab olla avalikes huvides kasutatavate investeeringute tegemine – see peab pakkuma avalikku huvi, olema vallaruumis avalikus kasutuses ning selle edasine haldamine ei tohi tekitada ebamõistlikke kulutusi järgnevate aastate eelarvetele.

Kaasava eelarve suuruseks on 10 000 eurot ning ettepaneku realiseerijaks on Toila Vallavalitsus, kaasates aktiivselt idee esitajaid, et tulemus vastaks ettepaneku esitajate poolt seatud ootustele. Ettepanekud tuleb esitada hiljemalt käesoleva aasta 1. detsembriks, täites vormikohase taotluse (leitav aadressilt http://toila.kovtp.ee/eelarve-ja-majandusaasta-aruanded) ning tuues selle aadressile Pikk 13a, Toila alevik, Toila vald või saates vallavalitsuse e-posti aadressile toilavv@toila.ee.

Esitatud ettepanekuid analüüsib ja hindab vallavanema käskkirjaga moodustatav komisjon, kuhu kuuluvad vastava valdkonna spetsialistid ning kolmanda sektori esindajad, ettevõtjad jt eksperdid. Hiljemalt 2. jaanuariks 2021. aastal suunatakse sõelale jäänud ettepanekud rahvahääletusele, mis sel korral viiakse läbi infosüsteemis VOLIS (http://volis.ee) ning kus saavad hääletuses osaleda vaid Toila valda elama registreeritud 16+ aastat vanad vallakodanikud. Erinevus võrreldes eelmise aasta hääletusega seisneb selles, et enam ei toimu rahvahääletus facebookis. Seda selleks, et tagada parim kohalikest huvidest lähtuva tulemus.

Eelmisel aastal esitati neli ettepanekut ning parima (populaarseima) väljaselgitamine toimus väga tihedas konkurentsis. Kutsume ka sel aastal olema aktiivne nii ettepanekute esitamisel kui hiljem poolehoidjate leidmisel. Läbi kaasava eelarve saab vald infot ka elanikkonna soovidest ja vajadustest mõne avalikus ruumis kitsaskoha lahendamisel ning isegi kui kaasava eelarve hääletustulemus ei pruugi olla lõpptulemuselt positiivne, on ehk vallal muude eelarveliste vahenditega ühtteist võimalik ära teha.

Iga valminud kaasava eelarve objekt saab selle valmimisel infosildi ettepaneku esitaja ja valmisaasta kohta. Kaasavasse eelarvesse võib ettepanekuid esitada iga isik (nii eraisikud, seltsingud, SA/MTÜ-d kui ettevõtjad).

Kuna rahvahääletus viiakse sel korral läbi vaid digitaalselt, siis on kõikidel, kel puudub arvuti kasutamise võimalus, võimalus soovi korral külastada kas valla raamatukogusid või tulla vallavalitsusse, kus abistatakse ID-kaardi või Mobiil-ID vahendusel hääletamisel. Oluline on meeles pidada paroolid, mis ID-kaardi või Mobiil-IDga kaasas käivad.

Elavat ettepanekute esitamist!

Mehis Luus
arendusnõunik






 

2 comments:

  1. Tere, minu nimi on Claudia Klein, olen sakslane ja osutan finantsteenuseid. Kas vajate kiiret, pikaajalist või lühiajalist laenu, mille intressimäär on madal ja madalam kui 3%? Kas majanduse raskused mõjutavad teid? või on teie pank või mõni muu finantsasutus teile laenust keeldunud? Pakume turvalisi laene.
    Laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke mulle oma soov e-posti teel: spotlightglobalservices@gmail.com või WhatsApp: +4915758108767

    * Kas otsite raha võlgade tasumiseks?
    * Kas otsite raha oma ettevõtte loomiseks?
    * Kas otsite laene suurte projektide elluviimiseks?
    * Kas vajate vähem kui 24 tunni jooksul laenu?
    * Kas vajate kiiret laenu erinevatel eesmärkidel?

    Kui teie vastus on jaatav, saan teile abiks olla.

    * Võin teile pakkuda kuni 15 000 000 euro suurust laenu.
    * Tagasimaksmiseks võite valida 1 kuni 30 aastat.
    * Saate valida kuu- ja aastamaksete kava vahel.
    * Paindlikud laenutingimused.

    Kui olete huvitatud, pöörduge minuga selle e-posti aadressi kaudu: | spotlightglobalservices@gmail.com | Või WhatsApp: +4915758108767

    Teil on 100% garantii, et saate oma laenu selle laenutehingu lõpus.

    Saate meid hõlpsasti meie veebisaidil vaadata: || https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial ||

    Oleme kirglik rahalise kaasatuse arvestamise eest. Meie laenud ja investeerimistooted on loodud teile mugavuse ja väärtuse pakkumiseks.

    Spotlighti globaalsete finantsteenuste abil saate hüvasti jätta kogu oma finantskriisi ja raskustega, kuna oleme sertifitseeritud, usaldusväärsed, usaldusväärsed, tõhusad, kiired ja dünaamilised

    Soe soov
    Claudia Klein

    ReplyDelete
  2. Head uut aastat, tere tulemast lehele 2021. Aasta alustamiseks saate NOVA GLOBAL FINANCE'l taotleda laenu vaid 2% intressimääraga.

    Ükskõik, kas soovite elustiilile hoogu anda või teil on ootamatuid kulutusi, on NOVA GLOBAL FINANCE'i laen kulutõhus viis selle elluviimiseks.

    Nova Global Finances on paindlik: saate laenata kuni 10 miljonit eurot, sobiva tagasimakseperioodiga vahemikus 1 kuni 30 aastat. Pakume laia valikut isiklikke laene, ärilaene, kodulaene ja võlgade konsolideerimise laene, mida saab vastavalt teie muutuvatele vajadustele ja oludele kohandada 2% intressimääraga.

    Mida sa saad:
     Kohene juurdepääs oma fondidele pärast heakskiitmist
     konkurentsivõimelised intressimäärad
     paindlikud tagasimaksetingimused
     võimalus oma laenu kiiremini ära maksta (lisatasud vähendavad laenu kapitalisummat)
     Lihtne kinnitamine, kui vajate täiendavaid vahendeid
     Laenu saate taotleda endale sobivas kohas ja kellaajal

    Kuidas kandideerida:
    Laenu taotlemine on kiire ja lihtne! Ettevõtted või üksikisikud, kes on huvitatud Nova Global Finances'ist laenu taotlemisest ja vajavad lisateavet KUIDAS KOHALDADA, peaksid SAATAMA MEILI aadressile (novaglobalfinances@gmail.com) VÕI võtma ühendust hr Elliotiga whatsApp: +31642117819 lisateabe saamiseks ja suuliste briifingute jaoks. Kehtivad tingimused.

    ReplyDelete