Wednesday, November 4, 2020

Sportlik sügis Naksitrallides

Väike Kristian Thomas kontrollib, kas suund on õige. Foto: Katrin Pilsas

23.- 30. septembril toimus kuuendat korda üleeuroopaline spordinädal, mis kutsub elanikke rohkem liikuma ja oma tervise eest seisma. Kampaanias osalemiseks registreerusime spordinädala kodulehel. Voka Lasteaed Naksitrallide üheks traditsiooniks on saanud igal sügisel kogupere matka korraldamine. Otsustasime osaleda kampaanias oma Mihklipäeva perematkaga.

29. septembri õhtul toimus lasteaias matk, millest võttis osa 39 last ja nende 59 pereliiget. Lapsed ootasid vanemate saabumist väga, et perega koos looduses jalutada ja põnevalt aega veeta. Iga rajale minev laps sai rühmaõpetajalt kaasa spordinädala seljakoti, kus olid raja läbimiseks vajalik kaart, vastusteleht ja pastapliiats.
Matkarada sai alguse lasteaia juurest ja kulges edasi mööda 1km Voka terviserada. Rada koosnes 9 st punktist. Igas punktis oli küsimus või mõistatus, millel kolm erinevate tähtedega tähistatud vastuse varianti. Õige vastusevariandi leidmist toetasid vihjed kas pildi või videona. Vihjed oli peidetud QR-koodi alla või kompimiskotikestesse. Lapsed said katsetada tähtede tundmist. Koolieelikud said ise veerida küsimusi ja vastuste variante ning kasutada nutitelefoni QR-koodi lugemiseks. Laps sai küsimuste ja vastuste üle arutleda koos vanemaga. QR-koodide all olevad pildid olid abiks just väiksematele lastele. Kui rada läbitud ja igas punktis õige täht vastuselehele kirja pandud, sai vastuseks lugeda : „TERE SÜGIS“.
Laste ja vanemate tagasiside perematkale oli väga positiivne. Kõige rohkem toodi tagasiside küsitluses välja rõõmu koos oma lapsega kvaliteetselt aega veetes; huvitavate küsimuste kaudu uute teadmiste omandamist ja QR-koodi skaneerimise põnevust. Mitmed pered arvasid, et rada oli liiga lühike, oleks tahtnud veel jalutada ja põnevad ülesandeid lahendada.
Rajal tehtud ülesvõtetega kutsusime peresid osalema lasteaia FB virtuaalsel fotonäitusel. Matkast osavõtnud laps ja fotonäitusel osalenud pere osalesid loteriis.

Sportlik sügis jätkus. Järgmiseks suuremaks ühisürituseks oli Metsarahva spordipäev. 13. oktoobril ootas Jänes koos oma metsloomadest sõpradega kõiki lapsi õuealale Naksitrallide kujude juures, et spordipäeva üheskoos virgutusvõimlemisega alustada. Ilm oli üsna jahe ja vihmane, aga võimlemisest saadi sooja. Vanuserühmad liikusid koos oma õpetajaga spordipäeva tegevuspunktidesse, mis asusid rühmade juures. Iga laps sai käepaela, kuhu peale tegevuspunkti läbimist lisati ilus värviline täpp.
Rebase juures said kõige pisemad hüpata värvilistes rõngastes ja nimetada erinevaid puu- ja köögivilju. Vanemad lapsed said omavahel võistelda memoriini mängus. Hundi juures tuli aidata tibu oma pessa, milleks tuli läbida ämblikuvõrk, mis oli seotud puude vahele. Esimese Jänku juures läbiti takistusrada ja seejärel tuli kokku panna Jänese sõprade- rebase, siili ja orava pildid. Teise Jänese juures õpiti uut tähelepanu- ja liikumismängu. Kui viis värvilist täppi olid käepaelale kogutud, siis olidki tegevuspunktid läbitud. Iga laps võis olla enda tubliduse ja tegususe üle uhke!

Oleme õppekavasse sõnastanud õppevaldkondade lõimist ja erinevates õpikeskkondades õppimist. Nii toimubki, et matkarajalt tuleb lisaks üheskoos liikumise rõõmule boonusena kaasa näiteks tähtede tundmine ja kinnistub lugemisoskus; liikumistegevustes lisaks osavusele kaasa näiteks arvude ja numbrite tundmine. Tervist edendava lasteaiana peame laste õues liikumist väga oluliseks.



Nelet Mägi

Voka Lasteaed Naksitrallid liikumisõpetaja 

1 comment:

  1. Tere, kas vajate rahalist abi? Olen Susan Benson. Olen laenuandja ja ka finantskonsultant.

    Kas vajate projekti lõpuleviimiseks ärilaenu, eralaenu, hüpoteeklaenu või laenu? kui teie vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole. Pakume igasuguseid laenuteenuseid, sealhulgas pikaajalisi ja lühiajalisi laene. Lisateabe saamiseks kirjutage meile e-posti teel: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) või kirjutage mulle otse WhatsAppis: +447903159998 ja saate vastuse kohe.

    Oleme terviklik finantsteenuseid pakkuv ettevõte ja oleme pühendunud aitama teil täita kõiki teie püüdlusi. Oleme spetsialiseerunud struktureeritud finantslahenduste pakkumisele üksikisikutele ja ettevõtetele kõige tõhusamal ja kiiremal viisil.

    Siin on mõned põhjused, miks peaksite laenu saamiseks meiega ühendust võtma;
    * Mugavus - laenu saate taotleda igal ajal ja igal pool.
    * Paindlik summa - otsustate, kui palju soovite laenata.
    * Kiire otserahastus - saate oma laenu 24 tunni jooksul pärast kinnitamist.
    * Paindlik intressimäär 3%.
    * Kõrge heakskiitmise määr
    * Paindlik tagasimakse - saate võimaluse valida tagasimaksekuupäev kas iganädalase, kuu- või aastase kestusega 1–30 aastat.
    * Lihtne veebirakendus.
    * Isikupärane juhendamine ja asjatundlikkus.
    * Varjatud tasud puuduvad

    Ärge kaotage võimalust rahaliste vahendite puudumise tõttu. Võtke kohe ühendust minu ettevõttega, me saame teid aidata laenuga, kuna oleme aidanud paljusid eraisikuid ja organisatsioone, kes on kogu maailmas kokku puutunud finantsraskustega

    Meie laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke meile oma laenutaotlus aadressil:
    E-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Vahendajad / konsultandid / maaklerid on teretulnud oma kliente tooma ja on 100% kaitstud. Täielikus usalduses teeme koostööd kõigi osapoolte huvides.

    ReplyDelete