Monday, April 25, 2011

AITA MÄRGATA JA TUNNUSTADA!

Me õpime igal sammul, iga päev, kogu elu. Paljud inimesed on õppimise toel leidnud elus pidepunkti, millest raskel hetkel kinni haarata ja julguse, mille toel kannapööre teha. Nad on leidnud oma ellu uued võimalused, uue mõtteviisi, võib-olla ka uue töö ja uued sõbrad. Nad on tihti ületanud raskusi. Need õppimise usku inimesed on siinsamas, meie keskel. Küllap olete nõus, et neid tuleb märgata ja tunnustada, sest sageli on nad ise tagasihoidlikud ega kipu oma saavutustega hooplema.

Ida-Virumaa aasta õppija 2010, MTÜ Ida-Virumaa Naiste Tugikeskuse-Varjupaiga sotsiaaltöötaja Lilli Andrejev on oma õppimisest rääkides öelnud järgmist: „Elu oli enne ülikooli nii rutiinne – olen praegu õnnelik, et otsustasin kõrghariduse omandada ja halli argipäeva värvikaks lõuendiks muutsin. Ma tunnen ennast ühiskonnale vajalikuna, lisaks sellele olen veendunud, et elan, mitte ei võta üksnes ruumi...”

Aita Sinagi leida inimesi, kelle õpijulgus on seda väärt! Kandidaadi võib tunnustamiseks esitada igaüks ja tunnustamist väärib igasugune õppimine, ka väljaspool formaalharidussüsteemi. Selleks, et 7. -14. oktoobrini juba 14. korda toimuval täiskasvanud õppija nädalal oleks taas võimalik tublide inimeste saavutuste üle rõõmu tunda, tuleb tegutseda juba nüüd. Täiskasvanud õppija nädala raames tunnustame traditsiooniliselt neljas kategoorias:

  • aasta õppija,

  • aasta koolitaja,

  • aasta koolitussõbralikum organisatsioon,

  • aasta koolitussõbralikum omavalitsus.

Esitamise vormid ja regelemendi leiad: www.andras.ee/tunnustamine ja esitamiseks on aega kuni 15. juunini. Täidetud vormi võid saata ka Ida-Virumaa täiskasvanud õppija nädala koordinaatorile, kelleks on Maire Merioja (maire.merioja@ivmv.ee).

Märkame ja tunnustame üksteist!

Külliki Steinberg

Eesti Täiskasvanute Koolitajate Assotsiatsiooni Andras projektijuht


No comments:

Post a Comment