Friday, August 23, 2013

Viru toidu programmi esimene pääsuke



17. augustil toimus Jõhvi keskväljakul esimene taluturg, mis viib kokku Viru toidu kasvatajad ja tootjad ning kodulähedast kraami hindavad tarbijad.
Kuigi enamusel meie valla elanikest on oma aed või põllulapike, kus värsket kraami oma käega kasvatada ja korjata saab, siis kõike ju siiski ise ei kasvata. Näiteks esimesel taluturul oli peale juurikate müügil ka seepi ja marju, mett ja küpsiseid, kauplejate hulgas olid ka meie oma valla inimesi: leivaküpsetaja Piret Toilast ja ökoseepide valmistaja Erelin Voka külast.
Jõhvi keskväljakul on taluturu telk püsti igal laupäeval kella 9-13, esialgu kuni oktoobri lõpuni. “Välja arvatud lausvihmaga, kui telki pole võimalik üles panna,” ütles MTÜ Kohalik Toit juhatuse liige Aigi Kullerkupp.
Programmi elluviiva mittetulundusühingu Kohalik Toit algatasid kaks Leaderi tegevusgruppi – MTÜ Kirderanniku Koostöökogu ja MTÜ Virumaa Koostöökogu -, suurendamaks tarbijate huvi kohaliku toidu vastu. Praegu on mittetulundusühingus 16 liiget, kes tegelevad toidukaupade tootmise ja toitlustamisega.
Mittetulundusühing on avatud uutele liitujatele. “Liikmetele on ühisturundusteenused ja koolitused, aga ka taluturul ja messidel osalemine kaks korda soodsamad. Näiteks on tulemas infopäevade sari koostöös veterinaarametiga, et julgustada sihtrühma väiketootjaks hakkama ja elavdada sellega ettevõtlust,” ütles Aigi Kullerkupp.

TVL

No comments:

Post a Comment