Thursday, March 12, 2015

Talv Naksitrallides

Detsember oli rohkete rõõmude kuu – üliettevõtlik heategevus ja kaunid soovid, õpitud armsad laulusalmid, oodatud Jõulutaat kingitustega, mõnusad puhkepäevad kodustega...
Jaanuar oma heitlike ilmade ja viirustega kimbutas nii lapsi kui töötajaid. Tekkisid tulised vaidlused nohu ja köha üle- millal nakkab ja millal mitte? Õpetajal puudub kahjuks pädevus ja õigus hommikul vastuvõtus lapsi üürikese ajaga selekteerida haigeteks ja terveteks. Tundub, et iga täiskasvanud lapsevanema südametunnistuse teema?
Palju on arusaamatust ja miks nii? küsimusi hoone ehitustööde osas. Pärast ehitaja lahkumist on lasteaias teatud töötajatele lisandunud logistiku tööülesanne – st avada ja sulgeda ajutisi, omal vastutusel läbitavaid sissepääsusid, piirata ohtlikke lõike ja püstitada suunavaid silte. Kallis külaline! Tere tulemast meie majja sisenema ainukesest ametlikult kõlbulikust sissepääsust saali juures!
Õnneks saab alati rõõmu jätkuvalt traditsioonilistest ja headest asjadest. Muusikapäeval olid külalisteks Toila Muusika- ja Kunstikooli õpilased oma pillidega õpetaja Diana Veisneri juhendamisel.

Foto: Külli Mänd
Naksitrallide lasteaia laul kõlas kaunilt Lene ja Diana esituses. Neid saatis laulu üks autoritest Leho Tiinas. Naksitrallide sõbrapäeva talendihommik tõi lavale 22 last. Neid julgustas Pipi – meie oma endine ja tubli Laulukarusselli laululaps Pipi Triinu! Ja Eestimaa sünnipäeva pidulikul aktusel tuli ühislaulule lahkelt klaverisaatjaks Helen-Marie. Ilus oli näha rahvariietes lapsi uhkelt rühmalippudega saali marssimas ja kena tantsuõpetaja Helle juhendamisel õpitud tantsusammude sättimist kaeda.
Kui energiast napib, tule meile! Ükskõik kuhu rühma astud ja õhinapõhist toimetamist või asjatundlikku seletust kuuled, siis naeratus suule on kindlustatud! 4 aastasel Aleksandril tekkis sini-must-valgeid paberiribasid kleepides miniatuurne Eestimaa kaart koos Munamäega – kingitus presidendile Eesti sünnipäevaks! Kui vaid täiskasvanutel jätkuks piisavalt tahet laste ideid püüda, julgustada neid proovima või muud moodi algatust toetada! Ettevõtlikkus lasteaialapse puhul väljendub ühtviisi nii loovuses kui koostööoskuses, algatusvõimes kui sõbralikkuses, julguses kui vastutusvõimes. Laps õpib jäljendades. Andkem siis üheskoos neile võimalus ettevõtlikkushoiakuid omandada. Töötajais on jätkuvalt soov viia lasteaia ettevõtlikkuse baastase 2015. aasta lõpuks hõbetasemele. Aitäh „Ettevõtliku Kooli” projektijuht Kristile meid innustamast!
Foto: Urve Niisuke
Naksitrallide talispordist kokkuvõtvalt pajatades on agaramad pisut suusatanud ja kõik küllaldaselt kelgutanud. Kolm rühma on reedeti usinalt libeduses spordihoone poole liuelnud ning kõik Naksid ja Trallid ehitustandril päästvat numbrit 112 lumest ehitanud. Ja ilma järgi tundub, et talvemõnudele võib joont alla tõmbama hakata.
Kevadkuu märts tõi kaasa lasteaia 39. sünnipäeva. Seekord jagasime sünnipäevatorti ka selle õppeaasta tublide koostööpartneritega. Loodetavasti veel enne suve saame hoone fassaaditöödega ühele poole ja juba sügisel õueala pinnasetööde tulemust nautida.
Ettevõtlike noorte korvpallurite poolt on algatatud aktsioon minikorvpalliväljaku soetamiseks Naksitrallide õuealale. Võta oma laps või lapselaps ning kutsu naabrid ja peretuttavad 14. märtsil Voka spordihoonesse mõnusale pallipäevale! Tegusat kohtumist!
Julie Laur


No comments:

Post a Comment