Tuesday, October 11, 2011

Menetlusteenistus pöörab tähelepanu liiklusohutusele

Teedel reguleeritakse liiklust liikluskorraldusvahendite abil, et tagada sujuv ja ohutu liiklemine. Seetõttu tuleb arvestada, et iga piirang, mis on kehtestatud mingil teelõigul, on eelkõige seotud sujuva liiklemise ja liiklusohutuse tagamisega.

Paraku tuleb tunnistada, et mitte kõik liiklejad ei ole hoolsad ega teiste liiklejatega arvestavad. Keelatud kohta sõiduki parkimisega muutub teiste liiklejate liikumine takistavaks ja jalakäijad on sunnitud liikuma sõiduteel, seades ennast selliselt ohtu. Selleks, et muuta hooletute liiklejate suhtumist kehtivatesse reeglitesse, tõhustab menetlusteenistus oma teenindaval territooriumil järelevalvet liiklejate poolt parkimisnõuetest kinnipidamisel. Kehtivate reeglite vastu eksijate suhtes kohaldatakse seadusest tulenevaid sanktsioone. Siinjuures tuletame meelde, et liiklusseadus § 241 lg 1 näeb ette rahatrahvi sõiduki parkimise eest selleks keelatud kohta kuni 40 eurot ja sama paragrahvi lõige 2 näeb ette rahatrahvi kuni 200 eurot, kui see on ohtlik teistele liiklejatele või häirib oluliselt liiklust.

Keelatud kohta mootorsõiduki parkimise korral jäädvustab järelevalve ametnik rikkumise fotol. Juhul, kui järelevalvet teostaval ametnikul ei olnud võimalik kohe tuvastada mootorsõiduki juhti, määratakse LS § 262 p 2 alusel mootorsõiduki eest vastutavale isikule hoiatustrahv 20 eurot ja saadetakse selle kohta temale trahviteade rahvastikuregistris märgitud aadressile. Rikkumise kohas ei jäeta eraldi teavet sõiduki esiklaasile klaasipuhastaja alla. Lähemalt trahviteatest saate lugeda menetlusteenistuse kohtulehelt www.menetlusteenistus.vaivaravald.ee peatüki 2.1.1. alt või väärteomenetluse seadustiku 10. peatükk 11 jagu „Kirjalik hoiatamismenetlus“.

Turvalist liiklemist ja olge hoolsad teiste liiklejate suhtes!


MAREK RANNE

Õigusnõunik menetlusteenistuse juhataja ülesannetes


No comments:

Post a Comment