Friday, August 29, 2014

Pühajõe krossirajal toimub igamehe ralli


21. septembril oodatakse Toila valla elanikke Pühajõe krossirajale, kus esimest korda peetakse isemeisterdatud sõidukite ralli. Mõõduvõtmises tulevad kasuks nii kiirus kui masina originaalne välimus.

MTÜ Pühajõe Tegijate Seltsi juhatuse esimees Kersti Liiva ütles, et soov on teha lõbusat pereüritust, kus igaüks meisterdab endale ise sõiduvahendi ja sõidab sellega.

Mõneti meenutab see Narvas toimuvat ja Ameerikast pärinevat seebikarbirallit, kus lisaks kiirusele annab plusspunkte sõiduki originaalne välimus. Ainult et kui allamäge sõitvatel "seebikarpidel" puudub mootor, siis Pühajõel antakse võistlejatele vabamad käed: lisaks kondimootoriga liikurile saab astuda võistlustulle mootorsõidukiga.

Pühajõe krossirajal toimub võistlus kolmes eri masinaklassis: motoriseeritud sõiduvahendid, ATV-d+murutraktorid ja ilma mootorita sõiduvahendid. Kolmele masinaklassile valmistatakse ette eri raskusastmega rajad. Eriauhind antakse välja kõige põnevamale sõidukile. 
 
"Osalejad peaksid järgima elementaarseid ohutusnõudeid, kandma kiivrit või teisi kaitsevahendeid," ütles Liiva.

Kohapeal pakutakse suppi ja pirukat.
Üritus algab kell 12. Registreerumine toimub kuni 18. septembrini Pühajõe Tegijate Seltsi veebilehel https://docs.google.com/forms/d/1hxfiQGMfQ_66Scjjh52pSpS0OP7cr1_QTZjKClp8nrg/viewform?c=0&w=1&usp=mail_form_link. Lisainfot saab telefonil 5158929 või e-posti aadressil kersti.liiva@gmail.com.



Pilt on tehtud Narvas seebikarbirallil. Kui piirilinna traditsioonilisel ralliüritusel on lubatud ainult mootorita liikumisvahendid, siis Pühajõel on võimalik võistelda mitmes masinaklassis.

ILJA SMIRNOV/PÕHJARANNIK

No comments:

Post a Comment