Monday, November 2, 2015

Noored pildis

Toila valla noored osalemas Kurtna Noortekeskuse projektis „Oskad midagi teha vahvat? Õpeta teisi!“

Kuus Ida-Virumaa noortekeskust (Voka, Vaivara, Narva, Kurtna, Kohtla-Järve, Kiviõli) osalesid Kurtna Noortekeskuse kirjutatud projektis „Oskad midagi teha vahvat? Õpeta teisi!“, mille raames külastasid eri piirkondade noored projektis osalevaid noortekeskuseid ning õppisid palju uut ja huvitavat. 
Esimene kohtumine leidis aset maikuus Toila vallas, meie oma Voka Avatud Noortekeskuses kui ka Voka spordihoones, kus projektis osalejad said omavahel tuttvaks ning kohalikud noored (Carmelyta, Helena, Ksenija, Sandra) õpetasid külalistele hoonööridega hüppamist. 
 

Järgnesid kohtumised Kohtla-Järvel, Vaivaras, Narvas, Kiviõlis ja Kurtnas. Noored said projekti raames juurde oskusi tänavatantsu vallas, seepide, kõlarite ja mõõkade valmistamisel, susside tegemisel ja fotokuubikute meisterdamisel. Projekti eesmärgiks oli anda osalevatele noortekeskusele võimalus näidata ja õpetada huvitavaid tegevusi ka noortele teistest noortekeskustest. Pärast mida saavad noored õpetada omandatud oskusi teistele noortele oma kodukohas, kasutades „noorelt-noortele“ meetodit. 
Olulisel kohal oli ka tutvumine erinevate noortekeskustega üle Ida-Virumaa, jagada omavahel kogemusi, luua uusi tutvusi ning tugevdada kohalikku koostöövõrgustikku.



Viimane kohtumine leidis aset sügisesel koolivaheajal Kurtna Noortekeskuses, kus toimus pärast tegevusi ka pidulik projekti lõpetamine. Iga noortekeskus kui ka noor leidis antud projektist enda jaoks midagi kasulikku ning noored jätkavad õpitud tegevuste õpetamist oma noortekeskustes. Novembrikuus toimub meisterdamise töötuba ka Voka Avatud Noortekeskuses.

Fotod: Kiviõli Noortekeskus
Sigrit Ustav

No comments:

Post a Comment