Tuesday, September 25, 2012

Sellel aastal tähistab maailmakuulus kaisukaru Teddy oma 110. sünnipäeva!

Ka kõik vanaemad-vanaisad on olnud kord väikesed. Parimat sõpra kui kaisukaru oleks raske leida. Hea oli oma nina peita ta karvasesse kasukasse ning tunda end kaitstuna kogu suure maailma eest. Karust on saanud mänguasjade maailmas helluse ja turvalisuse sümbol.
Karuhullus sai alguse Ameerikast 1902.a., kui tolleaegne Ameerika Ühendriikide president, Theodor Roosevelt (hellitusnimega Teddy), läks jahile.Tema abilised sidusid ühe kinnipüütud karu presidendile laskmiseks puu külge, kuid Roosevelt keeldus seda laskmast.
Üks New Yorgi ettevõtlik poeomanik, kes müüs oma naise tehtud pehmeid mänguasju, nimetas mängukarud "Teddy`s Bear" (Teddy Karudeks). Vaateaknale pandud karukesed osteti silmapilkselt ära.
Teddy-karu on tuntud ka Eesti lastele ja nende vanematele.
Kaisukarusid on väkseid ja suuri, on erinevat värvi ja erineva näoga, aga üks on neil ühine – nad on head, pehmed, ja mis peaasi – alati valmis ära kuulama kõik meie mured ja rõõmud.

Toila Raamatukogu tahab tänavu Teddy-karu sünnipäeva 27. oktoobril tähistada suure karunäitusega. Selleks, et näitusest asja saaks, on raamatukogusse külla oodatud teie kõikide kodudes olevad kaisukarud (usun, et karudel pole ka midagi selle vastu, et vahepeal veidi aega raamatukogus veeta!). Samaks ajaks on planeeritud ka näitus karuteemalistest raamatutest.

Ole hea, too oma kaisukaru 15. oktoobriks raamatukogusse! Pane talle kaela ka silt oma nimega - seda selleks, et kõik karud pärast näitust jälle õnnelikult omaniku juurde tagasi jõuaksid!
Kui Sa midagi küsida või täpsustada tahad, siis helista või kirjuta julgesti!

Mõmm!

No comments:

Post a Comment