Wednesday, April 10, 2013

Alates aprillikuust pakub Toila vallavalitsus valla elanikele koduhooldusteenust

Koduhooldusteenuseks nimetatakse teenust, mis toetab kodus elavate abivajajate toimetulekut ja heaolu.
Koduhooldusteenus on abi üksi jäänud eakale või puudega inimesele tema kodus, eesmärgiga aidata toime tulla ja elada võimalikult kaua iseseisvalt. Teenust on õigus saada igal abivajajal - nii eakal kui puudega inimesel.
Teenust ei osutata alkoholiprobleemiga, tõsiste vaimsete häiretega ning nakkushaigusi põdevatele inimestele. Samuti ei osutata teenust pidevat järelevalvet ja hooldust vajavatele lamavatele haigetele ning neile inimestele, kellele on määratud valla poolt hooldaja.
Teenus on tasuta neile, kellel puuduvad seadusjärgsed ülalpidajad ehk siis lapsed või lapselapsed ning kelle sissetulek (pension) jääb alla miinimumpalga määra (320 eurot).
Kui lapsed on olemas, kuid abivajaja eest igapäevane hoolitsemine ei ole võimalik, saab sõlmida hoolduslepingu, kus lepitakse kokku, millist abi vajatakse ja kui tihti teenust osutatakse. Sellisel juhul on teenus tasuline.
Reeglina külastab hooldustöötaja klienti 1-2 korda nädalas (vajadusel ka rohkem), toob talle poest vajalikud toiduained, apteegist ravimid, suhtleb erinevate ametiasutustega, edastab elektri- või veenäitusid korteriühistule, teeb makseid pangas, aitab kodu korras hoida või viib välja prügiämbri, toob talvel puid ja lükkab lund, abistab pesemisel, viib pesu pesumajja jpm.
Kõik tööd ja tegemised lepitakse kokku, lähtudes konkreetse inimese vajadustest ja võimalustest.

Täpsem info vallavalitsuse sotsiaalspetsialistilt, tel 3369855 või 53419885


No comments:

Post a Comment