Wednesday, April 10, 2013

Tähelepanu koeraomanikud!

Saabuv kevad ja päikesepaistelised ilmad tekitavad meil kõigil suurema tahtmise olla värskes õhus ning teha tervisesporti, niisama ilma nautida ja jalutada oma lemmikuga.

Tundes ise oma lemmikut, unustame tihtipeale väga tähtsa tõsiasja – koera käitumine erineb inimese omast. Kõigile inimestele ei meeldi koerad, eriti võõrad koerad, kes omapead tänaval hulguvad. On inimesi, kes koeri lausa paaniliselt kardavad ning pole üldse oluline, kui sõbralik ja nunnu see koer peremehe arvates olla võib. Ka sellistel inimestel on õigus rahulikult tänaval kõndida.

Lahtiselt ringi jooksev koer võib ootamatult ehmatada: laps, kes mängib ja satub järsku kokku võõra koeraga, võib tahtmatult teha selliseid liigutusi, mis koera meelest on ähvardavad ning alati hästi käitunud koer võib hetkega muutuda agressiivseks ning rünnata.

Ja veel – kust tulevad tänavatele need junnihunnikud, mis lume alt välja sulavad? Osa on muidugi hoolimatute peremeestega koerte jäetud, aga osa on kindlasti poetunud just nimelt vabakäigupenide tagupoolest.


Seega, armas koeraomanik, alati kui koduuksest väljud, pane oma lemmik jalutusrihma otsa, et vältida hilisemaid kurbi tagajärgi, kahjunõudeid või koerte ja kasside pidamise eeskirja täitmata jätmise eest tehtavat trahvi! Kui Sa seni koeraga õues käies tema järelt koristanud ei ole, siis hakka seda tegema !!!




No comments:

Post a Comment