Wednesday, April 17, 2013

Muusikal kutsub teid



Seltsingu “Muusikal” selleaastane projekt on oma olemuselt kordades suurem kui mistahes eelmiste aastate ettevõtmised. Võiks lausa öelda, et muusikaliõhtu ettevalmistamine võrdub rohkem kui viie-kuue tavalise kontserdiga.

Idee niisuguse õhtu korraldamisest, kus tulevad esitamisele meloodiad tuntud muusikalidest, hakkas mu peas keerlema juba mõni aasta tagasi. Ettevalmistusprotsess aga algas eelmise aasta varakevadel. 

Suvine puhkuseperiood sai täidetud kavandamise, muusika hankimise, kostüümide, dekoratsioonide planeerimisega ja kümnete muude ülesannetega. Vajalikke detaile kostüümide juurde hakkasin kokku ostma juba keset suve. Niimoodi, samm-sammult on asi küpsenud ja täiustunud. 

Töö käigus on projekt mitmete ettenägematute asjaolude tõttu muutunud, mis aga kõige olulisem, ka palju mahukamaks kasvanud. Koosseisudes, kes laval üles astuvad, on samuti muutusi toimunud, sest tõenäoliselt ei osatud ette näha, et on päris raske siduda ühised prooviajad töö või õpingutega kusagil mujal Eestimaa otsas. Seda enam on mul hea meel, et on neid inimesi, kes vaatamata pikale vahemaale Toila ja Tallinna või Toila ja Tartu vahel on leidnud aega ja tahtmist ning suutnud oma elu sättida proovipäevade järgi. Seda kõike keerulistest töögraafikutest, kooli lõpetamistest ja oma muudest huvidest ning tegemistest-toimetamistest hoolimata. 

On südamest kahju, et muusikaliõhtu valmimine langes kokku Voka rahvamaja remondiga. Meie etendus on mahukas mitmes mõttes. On arvukalt osalisi, kes peavad ka kõik koos lavale mahtuma – ja nagu muusikalile kohane, mitte ainult laulmiseks, vaid ka tantsimiseks. See kõik aga nõuab palju ruumi. 

Kuna esitatavad palad on pärit mitmest muusikalist, siis on etenduses erinevad dekoratsioonid ning osalejad peavad saama kostüüme vahetada. Kõik see kokku on põhjus, miks me olime sunnitud leidma esinemispaiga mõnes ümberkaudses suuremas rahvamajas. Et jääda siiski koduvallale võimalikult lähedale, pidasime läbirääkimised Tammiku ja Kohtla-Nõmme rahvamajaga, kes meid rõõmsasti oma katuse alla lubasid. 

Ma loodan, et toreda elamuse nimel ei pea ka meie valla rahvas neid paiku liiga kaugeks. Kahjuks ei ole minu võimuses panna liikuma ühistransporti, aga usutavasti on võimalik kohaletulekuks koopereeruda naabrite või tuttavatega. 

Kui nüüd keegi mu käest küsib, kas siis kohapeal ei olegi võimalik etendust näha, siis pean vastama, et tõenäoliselt näeb üksikuid numbreid meie kavast edaspidi ka siin, aga täispikk muusikaliõhtu saab teoks 10. mail Tammikus ja 11. mail Kohtla-Nõmmel.

Vaatamata sellele, et oleks tore ja minule kui asja eestvedajale ka mitu korda vähem vaevaline olnud nimetatud ettevõtmine siinsamas, oma vallas, korraldada, olen siiski õnnelik, et meie tegemistesse on haaratud nii suured kui väikesed meie kogukonnast – koolilapsed, vilistlased, õpetajad ja lapsevanemad. 

Ilusat kevadet ja kohtumiseni emadepäeva eel Tammikus ja Kohtla-Nõmmel, kus teie ees avaneb kirev muusikalimaailm!

Seltsing “Muusikal” ja Anu Pungas







No comments:

Post a Comment