Monday, December 2, 2013

„Vokirattal“ 17 tiiru juba tehtud ja märke, et hoog raugeks õnneks veel ei ole


Jah, seltsingu „Vokiratas“ 17. tegevusaasta hakkab läbi saama ning taas on aeg kokkuvõtteid teha.
Käesolevat aastat alustasime Pensionäride Ühenduse ümarlauaga Jõhvis. Esinaine Saima Kasemaa tegi ülevaate möödunud aasta tegemistest ja käesoleva aasta plaanidest.
Terve aasta on möödunud täis esinemisi ja külaskäike, põnevaid kohtumisi ja sündmusi.
Jaanuaris osales seltskonnatantsurühm „Vokiratas“ traditsioonilisel „Minjoonil“ Kohtla-Järvel.
Küünlakuud alustasime vastlapäevaga ja lõpetasime vabariigi sünnipäevaga.
Paastukuul tõi meie seltsingule kuulsust Helle Astok, kes võitis Tammikus peetud Memme-taadi konkursil väärika tiitli „Aasta Memm!“
Kevadkuud olid sündmustest nii tulvil, et kodused tegemised kippusid lausa unarusse jääma – nautisime Raimond Valgre 100. sünniaastapäevale pühendatud kontserti Jõhvi Kontserdimajas, ansambel „Siuru“ ja tantsurühm „Vokiratas“ käisid külas Raplamaal Kaius ja Põlvamaal Kanepis, seltsingu tantsurühm osales Jõhvis toimunud Viru tantsul, Rakveres seenioride ühistantsupeol ja Kohtla-Nõmmel Ida-Viru memme-taadi peol.
Juunikuu viis meid reisile Peterburgi, kus „Siurul“ oli suurepärane võimalus esineda Peterburi Jaani kirikus ja juulis siristas „Siuru“ Pühajõe kirikus kontserdil XX sajandi populaarsed meloodiad.
Võtsime osa ka Pensionäride ühenduse korraldatud kohtumisest maavanema Andres Noormägiga ja seminarist kontserdimajas.
Eksursioonil käisime tänavu kahel korral. Ikka mõttega avastada Eestimaad ja kodukanti.
Juulis uudistasime Jääaja keskust, soomepoiste tubamuuseumi, Tartu Tähetorni ning Teaduskeskust AHHAA. See oli väga huvitav reis.


Septembris tutvustas Maie Paas Ida-Virumaa turismitalusid. Tudulinnas külastasime Matsu talu, Lohusuus robotlauta, mille peremees Uudo Mesi pälvis vabariigi parima talu tiitli. Viibisime endises Vadi koolis, kus tegutseb Vadi külaselts, proovisime Järuska silla, mis on ainulaadne katusega sild, tugevust. Kauksi puhkemajas ootas perenaine meid lõunalauda maitsvale suvikõrvitsasupile. 


Koduteele jäi veel Iisaku Muuseum.
Tervise tugevdamise eesmärgil käime sageli Toila SPA basseinides. Ära on proovitud ka vastavatud mini-golfi väljak ja pean ütlema, et esimese korra kohta olime kõik päris osavad mängijad.
Oktoobris toimus juba traditsiooniks saanud Eakate päeva kontsert Jõhvis. Tänukirja aktiivse tegevuse eest sai Marju Pontus.
Paljud meist on ka MTÜ Omastehooldus liikmed ning selle tegevusest võtame samuti osa.
Igav meil ei hakka, nii et kel soovi – olete oodatud meiega liituma!
Aasta lõpp toob veel jõulupeo ja õige pea lükkame käima „Vokiratta“ 18. hooaja.

Ingi Loide
Seltsingu „Vokiratas“ esinaine

No comments:

Post a Comment