Wednesday, March 15, 2017

2016. aasta õiguskorra ülevaade Toila vallas

Võrreldes 2015. aastaga on kuritegevus Toila vallas 30% tõusnud. Kokku registreeris politsei 26 juhtumit, millest peamise osa moodustavad liiklussüüteod, varavastased kuriteod ning isikuvastased kuriteod. Üheksal korral karistati sõidukijuhte kriminaalkorras joobeseisundis juhtimise eest. Varavastaseid süütegusid registreeriti kümme. Võõra vallasasja varguse või rikkumise eest alustati üheksa menetlust ning interneti teel varastamise eest alustati üks menetlus. Võrreldes 2015. aastaga on seda kolm juhtumit vähem. Isikuvastased kuritegusid registreeriti neljal korral. Raskete tervisevigastuste tekitamise eest alustati üks menetlus ning kolmel korral alustati menetlust kehalise väärkohtlemise eest.

Väärtegusid registreeriti Toila vallas 2016. aastal kokku 306, mis võrreldes 2015. aastaga on 71 juhtumit rohkem. Samas panid alaealised neist toime vaid kuus, mis on lausa 23 juhtumi võrra vähem kui 2015. aastal. Liiklusseaduse rikkumisi tuvastas politsei möödunud aastal 266 korral ning võrreldes 2015. aastaga on liiklusrikkumiste arv kasvanud 31,2%. Alkoholiseaduse rikkumisi registreeris politsei 2016. aastal tunduvalt vähem kui varasemalt, tuvastati vaid kolm rikkumist. Karistusseadustiku rikkumiste arv on jäänud samale tasemele, kokku registreeriti 2016. aastal 13 juhtumit. Ebameeldiv on see, et möödunud aasta jooksul registreeriti narkootiliste ja psühhotroopsete ainete ning nende lähteainete seaduse rikkumisi lausa 12 korral.

Toila valla territooriumil toimus kaks liiklusõnnetus, milles sai vigastada neli inimest.

Kõik need rikkumised on registreeritud kogu Toila valla territooriumil, kuhu kuulub ka osa Tallinn-Narva maanteest ning kus liiklusseaduse rikkumisi pahatihi ette tuleb. Pidev koostöö kohaliku omavalitsusega aitab mured kiirelt lahendada. Kohalikel elanikel on ka võimalus tulla regulaarselt toimuvatele vastuvõttudele Toila vallamajas. Politsei võitleb kuritegevusega tõstes inimeste teadlikust läbi ennetustöö ja meedia kaudu. Varavastaste kuritegude ennetamisele saavad kodanikud ise kaasa aidata, oma vara kaitsta ja kindlustada oma esemete turvaline hoiustamine. Kindlasti lukustage kodust lahkudes uksed.

2016. aastal toimusid kokkusaamised Eesti Naabrivalvega. Koolilastele korraldati „musta nuku“ katseid, kus lapsed said näha, et pimedas on helkurita inimest võimatu õigeaegselt märgata ning helkur võib päästa inimeste elusid. Samuti toimus koolibussi kontroll turvavööde kasutamise osas. Siinkohal paluks nii vanematel kui ka õpetajatel pöörata turvavööde kasutamisele rohkem tähelepanu, kuna sellest võib sõltuda laste tervis ja turvalisus. Toila vald on rahulik piirkond ning kui me ise selle turvalisusse oma panuse anname, siis koostöös loome turvalisust.

Jõhvi politseijaoskonna piirkonnapolitseinik
Anna Tihhomirova


No comments:

Post a Comment