Monday, March 11, 2019

Päikesetervitus Valastel ja Oru pargis


Juba aastaid on nii Valastel kui ka Oru pargis traditsiooniks, et vabariigi sünnipäevahommikul tervitatakse päikesetõusu piduliku lipuheiskamisega. Toilas toimusid need varem küll Toila Gümnaasiumi juures, nüüd siis juba teist aastat Oru pargis lossiplatsil.

Toilas tervitas sünnipäevalisi tänavu Kirderannikukoor, tantsisid segarühm VOKA ja naisrühm KIIGURI Helle Astoki juhendamisel. Peokõne pidasid vallavanem Eve East ja Alutaguse Maleva pealiku abi Jaak Saar.
Toila Gümnaasium korraldas Eesti Vabariigi 101. sünnipäeva tähistamiseks õpilastele luulekonkursi ja valiku konkursil äramärgitud luuletustest kandsid ette Toila Gümnaasiumi õpilased Marten Aluoja ja Andres Peet.
Peale lipuheiskamist said soovijad teha väikese, tervisliku matka Oru pargis ja kõiki sünnipäevale tulnuid ootasid koolimajas kringel ja kohv. Et hommikune kohvijoomine meeleolukam oleks, selle eest hoolitsesid Reeni Painik ja Riho Breivel.



Samal ajal aitasid Valastel peomeeleolu luua rahvatantsurühm GEVI ja koorid Lüganuselt, Kiviõlist ja Atsalammast. Kõnelelesid Kaitseliidu vanemate kogu liige Kalev Naur ja Toila vallavolikogu esimees Roland Peets.
Sinimustvalge lipp kekris põhjarannikul masti koos Eesti hümniga, mille esitamist juhatas Ida-Virumaa legendaarne koorijuht Aadu Kukk. Kohtla-Järve Järve gümnaasiumi õpilaste kõnekoor esitas isamaalisi luuletusi.
Valastel pakuti kringlit ja teed. Sajad inimesed kasutasid ka võimalust teha retk mööda paar kuud tagasi avatud matkarada ning nautida end jäisesse pidurüüsse ehtinud Valaste juga.



Lea Rand


No comments:

Post a Comment