Thursday, May 9, 2019

Festival 7 linna muusika on suurim suvine kohtumispaik Ida-Virumaal!



Festivali algne idee – seitse päeva, seitse kontserti, seitse linna – on aegade jooksul täienenud ning sellest on kujunenud suursündmus Ida-Virumaa põnevates kontserdipaikades. See on oodatud suvine kergemuusika festival, mis sel aastal kulgeb mõnusalt läbi erinevate žanrite, svingist rokini ja vanamuusikast bluusini ning haarab kaasa kogu maakonna. Festivali raames toimub 15 kontserti 10.-21. juuli , mille hulgast leiab erinevas vanuses kuulaja endale meelepäraseid muusikalisi kohtumisi.
Tänavu on festivali keskseks teemaks erinevad muusikažanrid – kavast leiab svingi, džässi, rokki, koorilaulu, orkestrimuusikat, bluusi, vanamuusikat, poppi, R&Bd, funki ja hõrke prantsuse šansoone. Festivali mitmed kontserdid toimuvad ka Toila vallas.
Neljapäeval, 11. juulil, kell 19 Toila Spa Hotelis, restoranis Mio Mare toimub Kontsert – õhtusöök „Marilyn Monroe ja Frank Sinatra laulud“ Ühel suvisel kontserdil saavad laval kokku muusikalitähed Hanna-Liina Võsa ja Lauri Liiv. Lisaks mitmetele ühistele projektidele teatrilaval seob mõlemaid armastus möödunud sajandi svingmuusika ja omaaegsete legendide Marilyn Monroe’ ja Frank Sinatra loomingu vastu. Nende kahe kunagise superstaari laulud on ajatud ja tulevad ettekandele vaid sel erilisel ja pisut nostalgilisel õhtul. Lauljaid saadab alati nooruslik ja virtuoosne maestro Olav Ehala (pilet 15 eur).

Reedel, 12. juulil, kell 19 Toila Pargi Kohvikus esineb Andres Rootse, keda raamat „Eesti muusika 100 aastat“ tutvustab kui „Eesti kitarristide hulgas rahvusvaheliselt tuntuimat puhta bluusi mängijat“. Rootsi novembrikuine sooloalbum „Breakfast in September“ oli talvel nii Suurbritannia kui Prantsusmaa raadiote enimmängitud bluusiplaatide esikümnes ning viis tartlase märtsiks ka Suurbritannia ajakirja Blues in Britain esikaanele (tasuta kontsert).

Pühapäeval, 14. juulil, kell 17 Toila Mereresto restoranis esinevad Uku Suviste ja Peter Põder programmiga, mis sobib igas vanuses popmuusika austajatele. (tasuta kontsert).

Kolmapäeval, 17. juulil, kell 19 Saka rahvamaja pargis Laura ja Jakko Maltis esituses kõlavad laulud, mis sündinud ammu enne neid ning mida lauldakse veel kaua-kaua edaspidigi (pilet 6 eur).


Neljapäeval, 18. juulil, kell 19 Toila Valgevilla sisehoovis esineb Sofia Rubina Trio programmiga „Suve džäss“. Vokaaltehniliselt on Sofia samuti tõeline meister (džäss-, soul- ja klubimuusika) ning lauljatari meeldivalt mahe tämber võimaldab tal kõiki stiile suurepäraselt esitada. Trio kontserdil kõlab esitajate omalooming, juudi rahvamuusika töötlused ning aegumatud džässistandardid (pilet 8 eur).
Reedel, 19. juulil, kell 19 Eesti Kaevandusmuuseumi katlamajas kõlavad „Melanhoolsed meestelaulud“ Margus Põldseppa, Jaanus Jantsoni ja Marko Matvere esituses (pilet 10 ja 8 eur).

Pühapäeval, 21. juulil, kell 17 kõlab Toila sadamas rokk ja džäss mainekate eesti muusikute esituses: Hendrik Sal-Saller, Erko Laurimaa, Raivo Tafenau, Joel Remmel, Peedu Kass, Kaspar Kalluste.
On üsna tõenäoline, et iga eestlane teab mõnda ansambli Smilers lugu peast. Pühendumine ja auga väljateenitud popmuusikaauhinnad on Smilersist teinud väga eredalt särava tähe Eesti muusikataevas. Ükski rokkbänd ei löö läbi tugeva front-manita. Hendrik Sal-Saller seda kahtlemata on. Tema suitsune tämber ja isikupärane laulumaneer jäävad meelde esimesest kuulamisest peale
Rock’n’Jazzi õhtul lööme Toila sadamas kaardid segamini – Sal-Salleri seljataguse kindlustavad džässmuusikud ja uue kuue saavad nii mõnedki rokiklassikasse kuuluvad teosed, aga ka tuntud hitid Sal-Salleri sulest.


Festivali kogu kava: concert.ee/7linna
Lisainfo
Nadežda Skatško
Jõhvi Kontserdimaja müügijuht
334 2007

No comments:

Post a Comment