Tuesday, March 3, 2020

Toila Gümnaasium sai oma kooli laulu


20. veebruaril toimunud Eesti Vabariigi aastapäeva aktusel kõlas esmakordselt avalikult tellimustööna valminud Toila kooli laul. Laulu sõnade ja viisi autor on Toila Gümnaasiumi endine õpetaja Anneli Lamp, kelle lapsed on õppinud samuti meie koolis. 



Aktusel tänati autorit tänukirja ja kooli meenetega. 
Anneli Lamp sõnas peale laulu esmaettekannet, et mõtles seda kirjutades oma endisele koolile ja sellele, kuidas see kogu koolipere esituses kõlada võiks. Ja laul kõlas tõesti võimsalt.
Muusikatundides harjutades sai selgeks, et laulu ulatus on sobiv nii algklassiõpilasele kui abituriendile. Loodetavasti saab kooli laul omaseks ka meie vilistlastele. 

Tekstis on viiteid nii kohaliku koolihariduse pikale ajaloole kui kooli püsimajäämisele, aga viidatakse ka kooli motole “Orust tippu!”, sest siin antav hea haridus on see, mis õpilasi tulevikus tippu viib.

Signe Ilmjärv
Toila Gümnaasiumi direktor


Toila kooli laul
Sõnad ja viis: Anneli Lamp

Rõõmsate sammude kaja
toob siia, kus ootab me kool.
Ammugi tuttavas majas,
kel algus, kel lõpp, kellel pool.

Refrään: Sest see on me kooli lugu,
siit algab me tippu tõus,
meid saadab pikk ajalugu
ja kannavad tarkus ning jõud.

Julgete jalgade sammud
me kaunil ja paepealsel maal
on siin astunud ammu
ja edasi astuvad ka.

Refrään: Sest see on me kooli lugu...

Teadmiste tugevad tiivad,
tulevik, mis meie jaoks,
suurde maailma viivad,
kuid kooliaeg meelest ei kao.

Refrään: Sest see on me kooli lugu...

3 comments:

  1. Tere ja Tere tulemast Spotcapi ülemaailmsetesse laenuteenustesse. Minu nimi on Claudia Klein, olen laenuandja ja ka laenukonsultant.

    Kas vajate rahalist tugevdamist? kas vajate laenu erinevatel eesmärkidel? Kui vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | ja teie kontol on laen 24 tunni jooksul, kuna pakume suurepäraseid laenuteenuseid kogu maailmas.

    Pakume kõikvõimalikke laenuteenuseid (isiklik laen, ärilaen ja palju muud), pakume nii pika- kui ka lühiajalisi laene ning lisaks saate laenata kuni 15 miljonit eurot. Minu ettevõte aitab teil mitmesuguste laenutoodete abil saavutada mitmesuguseid eesmärke.

    Me teame, et õigustatud laenu saamine on alati olnud tohutu probleem Üksikisikute jaoks, kellel on rahalisi probleeme ja kes vajavad selle lahendamist, on paljudel inimestel kõrgete intresside tõttu nii keeruline omakapitalilaenu saada kohalikest pankadest või muudest finantseerimisasutustest. määr, ebapiisav tagatis, võla ja sissetuleku suhe, madal krediidiskoor või muud põhjused

    Enam pole ooteaegu ega stressirohkeid pangavisiite. Meie teenus on saadaval ööpäevaringselt - saate laenu ja teha tehinguid igal ajal ja igal pool, kus seda vajate

    Pakume 24-tunnist maailmatasemel laenuteenust. Päringutele / küsimustele? - Saada e-kiri aadressile | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | & Saate vastuse hetkega.

    Teie pere, sõbrad ja kolleegid ei pea teadma, et teil on vähe raha, lihtsalt kirjutage meile ja saate laenu.

    Teie rahaline vabadus on teie kätes!

    ReplyDelete
  2. Tere daamid ja härrad.
    Kas vajate rahalist abi?
    Paljud inimesed otsivad seal rahalist abi, kuid nad ei tea, kuidas seda teha.

    Kas teate, et saate oma rahalise olukorra lahendamiseks taotleda laenu ja saada laenu vähem kui 24 tunni jooksul? Mõni inimene võib arvata, et laenu saamine on keeruline, kuid ma vajan, et te teaksite, et minu ettevõttelt on laenu saamine väga lihtne, kuna püüame muuta laenamise lihtsaks, mugavaks ja taskukohaseks.

    Pakume paindlikke ja mitmekordseid laenuvõimalusi, sealhulgas tagatud ja tagatiseta laene, pikaajalisi ja lühiajalisi laene, mis on kohandatud teie rahalistele vajadustele.

    Meie teenus on väga kiire, usaldusväärne ja usaldusväärne ning saate laenata kuni 20 miljonit eurot subsideeritud intressimääraga 2,5% aastas. NoviCap on õige ettevõte, kellega ühendust võtta, kui teil on kiiret laenu vaja.

    NoviCap pakub finantseerimislahendusi.
    Pakume igasuguseid finantsteenuseid, näiteks ärilaen, isiklikud laenud e.t. Pakume 24-tunnist maailmatasemel laenuteenust.

    Laenu saate oma telefoni või sülearvuti kaudu taotleda igal ajal ja igal pool omale sobivas kohas, peate vaid võtma meiega ühendust
    E-post: (novicapfinancialservices@gmail.com) VÕI
    Kirjutage meile WhatsApp kaudu: +31642117819.
    SEE LAEN on kõigile kättesaadav

    ReplyDelete
  3. Idb laenuagentuur väljastab laene nii eraisikutele kui ka ettevõtetele, et lahendada teie finantsprobleeme Covid-19 laenutoetusega. @
    citidaleloanapplication@owleyes.ch

    ReplyDelete