Tuesday, March 3, 2020

Toila Vallavolikogu teated


27. novembri istungil võeti vastu
Sotsiaaltoetuste taotlemise, määramise ja maksmise kord, mis sätestab toetuste määramise ja maksmise tingimused ning korra isikutele, kelle rahvastikuregistrisse kantud elukoht on Toila vallas.
Toetuste liigid
(1) Leibkonna sissetulekust mittesõltuvad toetused:
1) sünnitoetus;
2) matusetoetus;
3) lasteaia kohatasu hüvitamine.

(2) Leibkonna sissetulekust sõltuvad toetused:
1) toetus lasteaia kulude (kohamaks, osalustasu, toidupäev) osaliseks hüvitamiseks;
2) toetus kooliaasta alustamisega seotud kulutuste (koolitarbed, spordiriided ja -jalanõud jm) osaliseks hüvitamiseks õpilastele kuni 19. eluaastani (k.a.). Toetuse avaldusi võetakse vastu kuni
31. oktoobrini;
3) toetus retseptiravimite maksumuse osaliseks hüvitamiseks;
4) toetus raviteenuste (visiiditasud, voodipäeva maksumus, hambaravi) osaliseks hüvitamiseks;
5) toetus sotsiaal- ja tervishoiuteenusele sõidukulu osaliseks hüvitamiseks;
6) toetus prillide ja invaabivahendite ostmise või laenutamise osaliseks hüvitamiseks;
7) toetus küttematerjali ostmise osaliseks hüvitamiseks era- ja kortermajades;
8) toetus laste- ja spordilaagri kulutuste osaliseks hüvitamiseks;
9) toetus erakorraliste kahjude ja kulude osaliseks hüvitamiseks (vargus politsei või tulekahju päästeteenistuse tõendi esitamisel või muu ettenägematu juhtum);
10) muu sotsiaaltoetus hädavajalike kulutuste osaliseks hüvitamiseks (isikut tõendavate dokumentide vormistamine, tervisetõend tööle asumiseks jm).

(3) Sihtgrupist sõltuv toetus on toetus koolisõiduga seotud kulutuste hüvitamiseks.

§ 3. Toetuse taotlemine, määramine ja maksmine
(1) Leibkonna sissetulekust mittesõltuvad toetused:
1) Sünnitoetust makstakse 100% ulatuses lapse sünni puhul, kui mõlema lapsevanema (s.h. üksikvanem) ning sündinud lapse rahvastikuregistrijärgseks elukohaks on lapse sünni hetkel Toila vald. Sünnitoetust makstakse 50% ulatuses, kui ühe lapsevanema ning sündinud lapse rahvastikuregistrijärgseks elukohaks on lapse sünni hetkel Toila vald.
2) Mitmikute sünni puhul makstakse sünnitoetust iga lapse kohta käesoleva paragrahvi lõike 1 punkti 1 korda järgides.
3) Lapse vanemal on õigus toetusele kahe kuu jooksul pärast lapse sündi. Toetust makstakse avalduse esitamisel kehtinud korras ja määras. Toetuse maksmise aluseks on sünnitõend ja rahvastikuregistri andmed. Avalduses märgitakse taotleja nimi, leibkonna koosseis, kontaktandmed, ja arvelduskonto number.
4) Sünnitoetust ei maksta, kui laps on riiklikul ülalpidamisel või on teises perekonnas eestkostel või hooldusel.
5) Matusetoetus makstakse inimesele, kes korraldab matust isikule, kelle viimaseks elukohaks oli rahvastikuregistri andmetel Toila vald.
6) Toetuse saamiseks tuleb esitada vallavalitsusele avaldus koos kuludokumentidega. Avalduses märgitakse taotleja nimi, kontaktandmed, arvelduskonto number. Toetuse maksmise aluseks on rahvastikuregistri andmed. Matusetoetust finantseeritakse riigieelarvest Toila valla eelarve kaudu. Matusetoetust on õigus taotleda kahe kuu jooksul pärast surma registreerimist.
7) Lasteaia kohatasu hüvitatakse lapsevanemale 100% ulatuses kui peres on kaks ja enam last, kes käivad lasteaias ja nii vanema kui ka laste elukoht on rahvastikuregistri andmetel Toila vald lapsevanema poolt esitatud avalduse alusel. Avalduses märgitakse taotleja nimi, kontaktandmed, arvelduskonto number, lasteaia nimetus, laste nimed ja isikukoodid ning lisatakse kuludokumendid.
8) Lasteaia kohatasu hüvitamiseks on õigus esitada taotlus korraga kuni kahe viimase kuu tasutud kohatasu eest.

(2) Leibkonna sissetulekust sõltuvad toetused:
1) Toetuse taotleja esitab vallavalitsusele avalduse, milles põhjendab toetuse saamise vajadust. Avalduses märgitakse taotleja nimi, kontaktandmed, leibkonna koosseis ja sissetulekud, arvelduskonto number. Avaldusele lisatakse kuludokumendid.
2) Sotsiaaltöötajal on õigus nõuda taotlejalt leibkonna sissetulekuid tõendavaid dokumente ning muid andmeid ja dokumente, millest informeeritakse taotlejat avalduse vastuvõtmisel või kümne tööpäeva jooksul pärast avalduse vastuvõtmist.
3) Toetust on õigus taotleda kahe kuu jooksul peale sündmust, millega seoses toetust taotletakse.
4) Käesoleva korra § 2 lõikes 2 sätestatud toetuse määramise aluseks on leibkonna sissetulek. Sissetuleku hulka arvatakse kõik netotulud, välja arvatud vallaeelarve vahenditest makstavad ühekordsed sotsiaaltoetused.
5) Käesoleva korra § 2 lõikes 2 sätestatud toetus määratakse reeglina isikutele, kelle leibkonna sissetulek iga pereliikme kohta on väiksem kui kahe ja poole kordne kehtiv toimetulekupiiri määr.
6) Käesoleva korra § 2 lõike 2 punktis 9 sätestatud toetust on õigus määrata ka suurema sissetulekuga peredele.

(3) Sihtgrupist sõltuvad toetused:
1) Koolisõiduga seotud kulutused hüvitatakse Ida-Virumaal üldhariduskoolides alg-, põhi- või keskharidust omandavatele õpilastele õppetöö perioodil täies ulatuses.
2) Sõidukulude hüvitamist on õigus taotleda õpilase vanemal, eestkostjal, hooldajal või õpilasel endal alates 18. eluaastast. Toetuse saamiseks esitab eespool nimetatud isik vallavalitsusele avalduse. Avalduses märgitakse taotleja nimi, kontaktandmed, õppeasutus, õpilase nimi, klass ning süstematiseeritud sõidupiletid, kus on loetavad kuupäev, maksumus, sõidumarsruut ning kellaaeg.
3) Hüvitatakse kahel viimasel kuul kooli ja sealt tagasi alalisse elukohta sõitmiseks kasutatud sõidupiletid, arvestusega üks edasi-tagasi sõit päevas. Väljamaksed teostatakse vallavalitsuse korralduse alusel taotleja arvelduskontole.

(4) Toetuse suurus sõltub Toila valla eelarvest sotsiaaltoetusteks eraldatud vahenditest, toetuse piirmäärast, riiklikest sotsiaaltoetustest, taotleja leibkonna sissetulekutest, varanduslikust seisust, eluasemekuludest ning taotleja vajadustest. Sotsiaaltöötajal on õigus, eelneval kokkuleppel taotlejaga teha kodukülastus, et hinnata sotsiaaltoetuse määramise vajadust.

§ 4. Sotsiaaltoetuste määramisest keeldumine
(1) Sotsiaaltoetuse määramise keeldumise aluseks on:
1) taotleja on toetuse saamiseks esitanud teadlikult valeandmeid;
2) taotleja jätab esitamata toetuse määramiseks vajalikke andmeid või dokumente;
3) toetuse taotlemine ja määramine ei ole kooskõlas kehtiva korraga;
4) toetust on eelarveaastal eraldatud piirmäära ulatuses;
5) taotleja ei võimalda toetuse määramise vajadust kontrollida;
6) toetuse vajaduse katavad riiklikud või valla eelarvest makstavad toetused ja teenused.

(2) Toetuse andmise või sellest keeldumise otsustab vallavalitsus kümne tööpäeva jooksul, arvates toetuse taotlemiseks viimase vajaliku dokumendi saamise päevast.

(3) Toetuse mittemääramise korral teatatakse sellest toetuse taotlejale kirjalikult viie tööpäeva jooksul otsuse tegemise päevast arvates, tuues välja keeldumise põhjuse.

Seletuskiri Toila Vallavolikogu määruse eelnõule
„Sotsiaaltoetuste taotlemise, määramise ja maksmise kord”
Sotsiaaltoetuste korra muutmise tingis õiguskantsleri pöördumine ning tähelepanu osutamine määruse § 3 lg 1 p 1 - sünnitoetuse maksmine ühele lapsevanemale (reeglina emale). Õiguskantsleri soovitus on muuta antud sõnastust selliselt, et ei eelistataks üht vanemat teisele ning määrus oleks toetuse taotlejale üheselt mõistetav.
Vältimaks isade diskrimineerimist on võetud antud korrast suunav selgitus maha.
Täpsustati leibkonna sissetulekust sõltuvate toetuste loetelu. Varasema 8 punkti asemel on antud määruses 10 punkti. Loetelu tehti täpsemaks. Lisatud on sostsiaal- ja tershoiuteenusele sõidukulu osaline hüvitamine, prillide osaline hüvitamine, laste- ja spordilaagri kulutuste osaline hüvitamine
Muudetud on sünnitoetuste maksmise korda, kus sünnitoetust makstakse 100% ulatuses lapse sünni puhul, kui mõlema lapsevanema (s.h. üksikvanem) ning sündinud lapse rahvastikuregistrijärgseks elukohaks on lapse sünni hetkel Toila vald ja 50% ulatuses, kui ühe lapsevanema ning sündinud lapse rahvastikuregistrijärgseks elukohaks on lapse sünni hetkel Toila vald.
Eesmärgiks saada mõlemad lapsevanemad Toila valla rahvastikuregistrisse. Oluline, et lapse sündimise hetkel rahvastikuregistrijärgseks elukohaks oleks Toila vald.
Muudetud on matusetoetuse maksmise aluseid. Matusetoetuse saamiseks ei pea esitama surmatõendid ning toetuse maksmise aluseks on kuludokumendid. Toetus makstakse välja isikule, kes matust korraldab. See väldib olukorda, et toetus makstakse inimesele, kes matust tegelikult ei korralda.
Määruse tunnistatakse kehtetuks Toila Vallavolikogu 21.02.2018.a. määrus nr 7 „Sotsiaaltoetuste taotlemise, määramise ja maksmise kord”.

Määrus jõustus 1. jaanuarist 2020.

18. detsembril võeti vastu otsus Omaosaluse tagamine projekti „Toila ja Voka aleviku tänavalgustuse taristu renoveerimine” elluviimiseks.

Toila Vallavalitsus esitas oktoobris 2019. aastal Keskkonnainvesteeringute Keskusele taotluse „Toila ja Voka aleviku tänavalgustuse taristu renoveerimine“ projekti elluviimiseks. Projekti kogumaksumus on 950 714,40 eurot, millest toetusosa 541 907,21 eurot ja omfinantseering 408 807,19 eurot. Vastavalt meetme määrusele tuleb esitada omafinantseeringu tagamise kinnitus juhul, kui seda ei ole kajastatud eelarvestrateegias. Toila valla eelarvestrateegias on projekti omafinantseeringuks arvestatud 300 000 euroga.
Kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse § 22 lõike 1 punkti 8 ja kohaliku omavalitsuse üksuse
finantsjuhtimise seaduse § 28 lõike 3 alusel ning tulenevalt vajadusest viia ellu projekt "Toila ja Voka aleviku tänavalgustuse taristu renoveerimine" otsustas
Toila Vallavolikogu tagada projekti "Toila ja Voka aleviku tänavalgustuse taristu renoveerimine" omafinantseeringu olemasolu eelarveaastateks 2020-2021 kuni 410 000 eurot.

29. jaanuaril oli päevakorras Toila Vallavolikogu 27.06.2018. a määruse nr 18 „Riigieelarvest rahastatava puudega lapse hoooldajatoetuse vahendite kasutamise tingimused ja kord” muutmine.
Muudatuse kohaselt makstakse 3-18 aastasele sügava puudega lapse hooldajale toetust kahekordses riikliku puuetega inimese sotsiaaltoetuse määras, milleks on 51,20 euro ja 3-18 aastasele raske puudega lapse hooldajale toetust 60% kahekordsest riikliku puuetega inimese sotsiaaltoetuse määrast, milleks on 30,72 euro.
Raske ja sügava puudega laste ning täiskasvanute hooldajatoetused on edaspidi ühesugused.
Hetkel kehtib:
1) 3-18 aastasele raske puudega lapse hooldajale, kes ei saa töötada puudega lapse kasvatamise tõttu 16 eurot;
2) 3-18 aastasele sügava puudega lapse hooldajale, kes ei saa töötada puudega lapse kasvatamise tõttu 26 eurot.

Muudatus jõustus 1. jaanuarist 2020.

TVL

4 comments:

  1. Tere ja Tere tulemast Spotcapi ülemaailmsetesse laenuteenustesse. Minu nimi on Claudia Klein, olen laenuandja ja ka laenukonsultant.

    Kas vajate rahalist tugevdamist? kas vajate laenu erinevatel eesmärkidel? Kui vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | ja teie kontol on laen 24 tunni jooksul, kuna pakume suurepäraseid laenuteenuseid kogu maailmas.

    Pakume kõikvõimalikke laenuteenuseid (isiklik laen, ärilaen ja palju muud), pakume nii pika- kui ka lühiajalisi laene ning lisaks saate laenata kuni 15 miljonit eurot. Minu ettevõte aitab teil mitmesuguste laenutoodete abil saavutada mitmesuguseid eesmärke.

    Me teame, et õigustatud laenu saamine on alati olnud tohutu probleem Üksikisikute jaoks, kellel on rahalisi probleeme ja kes vajavad selle lahendamist, on paljudel inimestel kõrgete intresside tõttu nii keeruline omakapitalilaenu saada kohalikest pankadest või muudest finantseerimisasutustest. määr, ebapiisav tagatis, võla ja sissetuleku suhe, madal krediidiskoor või muud põhjused

    Enam pole ooteaegu ega stressirohkeid pangavisiite. Meie teenus on saadaval ööpäevaringselt - saate laenu ja teha tehinguid igal ajal ja igal pool, kus seda vajate

    Pakume 24-tunnist maailmatasemel laenuteenust. Päringutele / küsimustele? - Saada e-kiri aadressile | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | & Saate vastuse hetkega.

    Teie pere, sõbrad ja kolleegid ei pea teadma, et teil on vähe raha, lihtsalt kirjutage meile ja saate laenu.

    Teie rahaline vabadus on teie kätes!

    ReplyDelete
  2. Tere daamid ja härrad.
    Kas vajate rahalist abi?
    Paljud inimesed otsivad seal rahalist abi, kuid nad ei tea, kuidas seda teha.

    Kas teate, et saate oma rahalise olukorra lahendamiseks taotleda laenu ja saada laenu vähem kui 24 tunni jooksul? Mõni inimene võib arvata, et laenu saamine on keeruline, kuid ma vajan, et te teaksite, et minu ettevõttelt on laenu saamine väga lihtne, kuna püüame muuta laenamise lihtsaks, mugavaks ja taskukohaseks.

    Pakume paindlikke ja mitmekordseid laenuvõimalusi, sealhulgas tagatud ja tagatiseta laene, pikaajalisi ja lühiajalisi laene, mis on kohandatud teie rahalistele vajadustele.

    Meie teenus on väga kiire, usaldusväärne ja usaldusväärne ning saate laenata kuni 20 miljonit eurot subsideeritud intressimääraga 2,5% aastas. NoviCap on õige ettevõte, kellega ühendust võtta, kui teil on kiiret laenu vaja.

    NoviCap pakub finantseerimislahendusi.
    Pakume igasuguseid finantsteenuseid, näiteks ärilaen, isiklikud laenud e.t. Pakume 24-tunnist maailmatasemel laenuteenust.

    Laenu saate oma telefoni või sülearvuti kaudu taotleda igal ajal ja igal pool omale sobivas kohas, peate vaid võtma meiega ühendust
    E-post: (novicapfinancialservices@gmail.com) VÕI
    Kirjutage meile WhatsApp kaudu: +31642117819.
    SEE LAEN on kõigile kättesaadav

    ReplyDelete
  3. Tere, daamid ja härrad, kas vajate rahalist abi? Mina olen Max Bent. Olen laenuandja ja ka finantsnõustaja.

    Kas vajate oma võlgade kustutamiseks kiireloomulist laenu või oma äri laiendamiseks omakapitalilaenu? Kas pangad ja muud finantsasutused on teid tagasi lükanud? Kas vajate laenude konsolideerimist või hüpoteeklaenu? Ärge otsige enam, sest me oleme siin selleks, et kõik teie finantsprobleemid minevikku jätta. Võtke meiega ühendust e-posti teel:

    oceanfmortgages@gmail.com
    oceanfmortgages@gmail.com

    Need on Ocean Finance'i hüpoteegid. Pakume huvilistele laenu mõistliku 2% intressimääraga. Vahemik ulatub 5 000 00 eurost kuni 100 000 000 00 euroni.

    ReplyDelete
  4. Kas vajate kiiret laenu? nagu isiklik laen, ettevõte
    laen, ärilaen, laen tasumiseks, õppelaen, igasugune laen
    otsite meiega ühendust nüüd (WhatsApp) numbril +1 (725) 252-2518 või saatke meile sõnum otse oma teenustesse E-post: edensmarianloanservices@gmail.com

    ReplyDelete