Wednesday, January 29, 2014

Kummalised anomaaliad Voka alevikus


Meil tegutseb üks salapärane tegelane, nähtamatu, kes saab hakkama inimmõistusele arusaamatute tegudega. Või on meie enda rahvas veidi kummaline? Otsustage ise!

Vahel on see olend mees, siis leiab aleviku vahelt meeste saapaid, teksapükse, sokke. Vahel kehastub ta naiseks ja loobib majade vahele oma aluspesu, seelikuid, sukkpükse. Siis ilmub ta välja terve meeskonnana ja demonstreerib oma kümneliikmelise kollektiivi lipse kogu rahvale.

Juhtub, et see kummitus kraamib oma kodu, siis leiab tee äärde loobitud nõudis, lammutatud kodutehnikat, kümmekond metallpanni plastmassist vart.
Aed on tal ka. Kasvatab köögivilja, näeb vaeva, teeb hoidiseid purki. Aga vanad hoidised tassib keldrist välja ja loobib – kuhu? Ikka aleviku vahele. Veel armastab ta ilukõrvitsaid ja mudel sama – ikka kõigile näitamiseks tänavatele.

Viimati kehastus see tegelane mutrikeerajaks. Kruvis prügimaja ukselt ära kümmekond mutrit. Ehk olid enda omad „pööningult“ ära kadunud, vaja asendust leida.

Ja liikuv on see anomaal. Tema jälgi on leidud Konju teelt, tiigi äärest, teeristilt. Tema lemmiktoit tundub olevat sardellid, neid ta armastab ja ülejäägi jätab külakoertele maiustamiseks.

Kummaline, et keegi pole näinud ringi liikumas püksteta, saabasteta olendeid, aga meie tänavatele need riided, saapad, nõud ju kuidagi saavad. On ju anomaalia!?

Äkki oled Sina seda tegelast näinud? Kui jah, siis anna teada lehe toimetajale.

No comments:

Post a Comment