Thursday, November 6, 2014

Õppeaasta algus Naksitrallides

Teadmistekuu esimesel päeval tervitasid Muhv, Kingpool ja Sammalhabe taaskord vanu tuttavaid ja tutvustasid uusi väikseid ja suuri. Sõimelapsi lisandus nimekirja 9 ja aialapsi 2. Rõõmustab, et taas on õpetajate rivis endised naksitrallid – Kristel Mark ja Maire Lehismets. Septembri keskpaik tõi Naksitrallide 38 aastase maja jaoks kaasa olulised hoone soojustamistööd. See tähendab meie jaoks, et pool laste jaoks turvalisest õuealast on pikaks ajaks ehitustööde toimetamise piirkonnaks ja mitte mängupaigaks.
Ja septembri rõõmud segunesid paraku igapäevaselt mitte just meeldivate ja pikaajalisteks kujunevate ootamatustega... Tänu igaühe pingutusele, abivalmidusele ja töökusele said ühiselt „rasked ajad“ ületatud. Õpetajate päevaks said lapsed „suurtelt“ traditsioonilise kingituse – etenduse „Mõmmi ja aabitsa“ ainetel. Vallamaja külaliste alpikannikorv rõõmustab oma õiterohkusega kõiki praegugi veel. Pidupäeva teine pool möödus töötajatel Toila SPA mängudetoas mängulusti ja -hasardiga ja kohvilauas pidupäevamaiustustusi nautides. Ühist puhkehetke aitasid väärtustada härraste Eriku ja Raino ajatud laulud. Tänu AS Toila Spa ja AS Voka Masin ning lapsevanematele, kelle abil õpetajate päev teoks sai!
2014.-2015. õppeaasta teemaks on „Tervelt ja ohutult“ ja eesmärgiks, et laps oskaks märgata riske ja ohte enda lähiümbruses ja turvaliselt käituda. Koostööpartneriteks ja ühtlasi eeskujuks on iga täiskasvanu. On toimunud töötajate tulekahjuõppus ja ühine evakuatsiooniharjutus. Esimeste lasteaeda külastanud ametimeestega politsei- ja päästeametist on juba edasised koostööalased kokkulepped tehtud.
Sel õppeaastal saavad 5-7 aastased lapsed rahvatantsuoskusi õpetaja Helle Astoki ja ujumisoskusi treener Natalja Vossi juhendamisel. Spordihoones õpivad 4-7 aastased lapsed treener Andrus Lehismetsa lõbusate mängude abil hulgaliselt tähelepanelikkust. Mitmekordsed riietumisprotseduurid aga aitavad kaasa eneseteenindamisharjumuste kinnistumisele. Oktoobris tööd alustanud muusikaõpetaja Elda Käär peab laste individuaalsete lauluoskuste arendamise kõrval plaani panna töötajaskondki laulma. Emadepäevaks tahaks kogu lasteaiaperega Voka olmehoone suure saali lavale jõuda.
 


Sellest sügisest täidab lasteaia ettevõtlikkuskoordinaatori ülesandeid õpetaja Berit Paun. Tugeva tahte, oskusliku planeerimise ja tubli töö abil loodame saavutada Ettevõtliku lasteaia hõbetaseme juba 2015. aasta sügiseks. Entusiastlikud algatused on teretulnud, sest need haaravad endaga kaasamõtlejaid, tegutseda tahtjaid ja nõnda saab sillutatud tee eesmärkide täitmiseks ja edasiarenguks. Rühmakoosolekud näitasid, et lapsevanem tunneb huvi oma lapse hea käekäigu vastu, soovib aidata, soovib tagasisidet. Kindlasti õnnestuvad plaanid, mis tehtud koos lastevanematega ja/või nende esindajatega. Hoolekogu koosseis selleks õppeaastaks on kinnitatud, esimene prooviülesanne õpetajate päeva töövahetuse organiseerimisel ja läbiviimisel edukalt läbitud.
Lapsed on jõudnud oma taimekastidest koristatud saagi tervislikuks salatiks vormistada; leivanädalal meisterdati jõukohaseid küpsetisi, millest kodusedki osa said; koguperematkal tutvuti Voka metsas oleva discolfi rajaga ja staadionil harjutati Andruse õpetussõnade järgi diskide lennutamisvõtteid; sügiskompositsioonid pakkusid silmarõõmu ja lennukaid ideid ning fotokonkurss kodukandi võludest ja valudest andis teatepulga sügisele üle.
Traditsioonilise „Jõuluootuse“ lahtiste uste päeva teeme sel aastal II advendil 7. detsembril. Ettevalmistused juba käivad. Kindlasti ei paku lasteaiaõu ja maja välimus veel külalisele silmarõõmu, kuid lubame, et toasoojas ootab teid lahke pererahvas, piparkoogilõhn, põnevad töötoad ja palju, palju muudki.
Seniks nautigem hingedeaja küünlasära ja novembrikuu sanditamisi!
Julie Laur
direktor
Fotod: Urve Niisuke

No comments:

Post a Comment