Thursday, February 5, 2015

Minikorvpalli väljak Voka lasteaia õuele

Märtsikuu keskpaigas peaks Voka lasteaias toimuma üks tore korvpallišõu, millega kogutakse raha lasteaiale korvpalliväljaku ehitamiseks.
Uurisin ühe päeva korraldaja, Hardi Raiendi käest, millest ja kellel tekkis idee Voka lasteaiale korvpalliväljak ehitada?
„Idee sai alguse NOTO OUTLET/Toila korvpalli meeskonnalt. Võistkonna mängiv treener Andrus Lehismets pakkus selle välja. Noorte idee oli piisavalt äge, et sellest kinni haarata. Esialgu oli plaanis korvpallipäev korraldada, hiljem kujunes sellest mänguväljaku rajamise idee toetamisega seotud sündmus. Lasteaia juhataja Julie Lauri liitus meie ideega hetkeliselt ja nii see algas.
Väljaku rajamise toetuseks korraldate korvpallišõu. Kas kuupäev on nüüd kindel?
Hetkel oleme paika pannud kuupäeva 14. märts. Usun, et valla lehes kuulutamise järel see ka paika jääb!
Mis sellel päeval toimuma hakkab? Kuidas saavad need, kes korvpalli ei mängi ja šõus ei osale, kaasa lüüa, abiks olla?
Korvpallipäeval kutsume kõiki Voka spordihalli. Peategelasteks on Voka ja Toila lasteaedade lapsed ning gümnaasiumi 1. klasside õpilased. Avatud on ka spordihalli teised treeningruumid.
Valla elanikke ootame lastele kaasa elama, mängida saab koroonat, lauatennist, avatud on laste mängutuba, jõusaal ja aeroobikasaal. NB! Kindlasti peavad olema kaasas vahetusjalatsid!
NOTO OUTLET/Toila korvpallurid korraldavad lastele treeningrühmad, räägitakse korvpallist, näidatakse oma oskusi. Külla on kutsutud Toilast pärit meistriliiga mängijad Joosep Jalmar Saar ja Kristjan Makke, meie oma korvpallilegend Ib Lamp.
Päeva lõpuks toimuvad kaks showmängu – NOTO Outlet/Toila vs LAPSEVANEMAD ("päris" korvpallurid lubasid mängida kinnastega). Plaanis on Voka Veteranide meeskonnale kutsuda vastu valla mudilaste VANAISADEST loodud võistkond!
Kui väljak ühel päeval valmis saab, siis kuidas on selle edasine hooldus planeeritud? Kes sellega tegelema hakkab?
Miniväljak peab valmis saama 1. septembriks 2015. NotoOutlet korvpallipoisid on avaldanud soovi ise lastega tegeleda ja kord-kaks-kolm nädalas lastega tegeleda.
Kuna väljakul on võimalik mängida ka jalgpalli, siis ilmselgelt on meie üks abilistest ka jalgpalliklubi Lokomotiv.
Miniväljakul on pehme poorkummist põrand, seega saab ka lasteaia võimlemistunde seal läbi viia.
Talvel on võimalik väljakule ka jää valada, seega peaks sellest saama aastaringselt kasutuses olev plats.
Milline on projekti maksumus ja kuidas saavad Toila valla inimesed teid aidata?
Tänaseks on teada väljaku maksumus – ca 5000€, sellest 3750€ on väljaku põhiosa maksumus, mille valmistab Eesti ettevõte Tommi Mänguväljakud www.tommi.ee.
Ülejäänud rahasumma oleks vajalik pinnasetöödeks, valgustuse ja varustuse ostuks.
Kindlasti on rahaline toetus tähtis, ülekande saab teha lisamärkusega "VOKA MÄNGUVÄLJAK" EE882200221036834702 BC Viru Basketarvele.
Veebruari alguses pannakse Voka Spordihoone administraatori juurde ka annetuskast, millesse on võimalik igal inimesel oma osa annetada. NotoOutlet/Toila ametlike mängude ajal tutvustame projekti, Kaisa Pukk tegeleb projektile lisaraha otsimisega erinevate toetusprojektide kaudu. Facebook´i lehel Minikorvpalli väljak Voka lasteaia õuele" hoiame huvilisi projekti käiguga kursis. Eelnevad läbirääkimised on peetud ETV Ida-Virumaa korrespondentidega, ajalehega Põhjarannik, TV3 reporteritega Ida-Virumaal.
Aga rahast enam vajame tehnilist abi – pinnasetööd ja killustiku-liiva transport on ilmselt kõige kallim osa sellest projektist.
Projekti Toila valla poolsed esindajad ja kõneisikud on Andrus Lehismets, Peeter Sööt ja ka mina vastan alati hea meelega teie küsimustele.

Küsis
Lea Rand

No comments:

Post a Comment