Thursday, October 1, 2015

Toila valla I poolaasta õiguskorra ülevaade

Toila vallas möödus suvi rahulikult. Kõige enam kardeti rannahooajaga kaasnevaid parkimisprobleeme Oru pargis ja alevikus üldiselt. Koostöös kohaliku omavalitsusega olid välja töötatud bännerid, mille eesmärgiks oli ennetada võimalikku vale parkimist. Sarnaseid bännereid oli näha ka Kauksi piirkonnas, kuna ka seal esineb suvisel ajal probleeme parkimisega. Jahe suvi ja ennetustöö tingisid selle, et parkimisprobleeme oli piirkonnas tunduvalt vähem.
Väärtegusid registreeriti Toila vallas võrreldes 2014. aasta esimese poolaastaga 54 juhtumit vähem. Aasta esimeses pooles registreeriti alaealiste poolt toimepandud väärtegusid viis, mis olid toime pandud seoses alkoholiseaduse rikkumistega ning liiklusseaduse rikkumisega.
 
Parkimisalaseid rikkumisi oli selle aasta esimese kuue kuu jooksul rikutud viiel korral, mis eelmise aasta sama perioodiga võrreldes on kaks korda vähem. Siinkohal on oluline rõhutada, et Toila vald kasutas eelmisel aastal menetlusteenistuse teenust, kes enamus osas tegeles parkimisprobleemidega.
Toila valla territooriumil rikuti liiklusseadust 93 korral, mis on võrreldes 2014. aasta esimese poolega 54 juhtumit vähem. Rikkumised on registreeritud terve Toila valla territooriumil, mille alla kuulub osa Tallinn-Narva maanteest, kus ületatakse kiirusepiiranguid. Samuti on Toila valla territooriumil registreeritud üks liiklusõnnetus, milles sai vigastada kolm inimest. Liiklusõnnetus toimus Tallinn-Narva maanteel.
 
Kasvanud on karistusseadustiku rikkumiste arv. Registreeritud on kuus juhtumit, sealhulgas pisivargusi kolm. Positiivne on see, et alkoholiseadust rikuti sel aastal vähem kui eelmisel, kuid kahjuks ei saa sama tõdeda liikluskindlustus seaduse kohta, mida jätkuvalt rikutakse.
 
2015. aasta esimese kuue kuu jooksul registreeriti kuritegusid viie võrra vähem kui seda oli 2014. aasta esimesel poolaastal. Alaealiste poolt ei ole Toila vallas toime pandud kuritegusid registreeritud ühtegi.
Peamised registreeritud kuriteoliigid on varavastased, isikuvastased ning liiklusalased kuriteod. Võrreldes 2014. aastaga on varavastased kuriteod langenud 40% võrra, viiel korral oli toime pandud vargusi, mille kahjusummad ületasid 200 eurot. Isikuvastaste kuritegude arv on langenud 50%, kokku oli registreeritud kaks juhtumit. Liikluskuritegude arv on langenud 33% võrra. Kahel korral jäid vahele sõidukijuhid joobeseisundis.

Selleks, et ka järgnevate kuude jooksul püsiks Toila vallas kuritegevuse protsent madal, tuleks silma peal hoida enda ja naabrite varal ja kindlasti teada anda kahtlaste isikute liikumisest piirkonnas ning joobekahtlusega sõidukijuhtidest telefonil 112.

Anna Tihhomirova
piirkonnapolitseinik
Jõhvi-Iisaku konstaablijaoskond





No comments:

Post a Comment