Friday, April 1, 2016

Õiguskorra ülevaade Toila vallas

2015. aasta suvel on koostöös Toila vallaga tegeletud parkimisprobleemidega Toila-Oru pargis ning Toila alevikus tervikuna. Selleks, et puhkuste perioodi võimalikke parkimisprobleeme ennetada, anti võimalikest soovitustest teada läbi avalikkuse ning samuti paigaldati kriitilisematesse kohtadesse ka bännerid „Pargi õigesse kohta“. Tuleb tõdeda, et eelmisel aastal oli parkimisprobleeme vähem. Tõenäoliselt mängisid oma rolli ka jahedad ilmad.
Kuritegevus Toila vallas on 2015. aastal langenud võrreldes varasema aastaga 5%. Kuriteoliikidest registreeriti enam varavastaseid, isikuvastaseid ning liikluskuritegusid. Positiivse punktina võib välja tuua, et liikluskuriteod on Toila vallas langenud juba paar viimast aastat. Samas probleemkoht on aga jätkuvalt varavastased süüteod, mille hulk 2015. aastal vähesel määral kasvas. On väga oluline, et inimesed mõistaksid oma vara väärtust ning nende endi tegevuse olulisust. Vaid ise oma vara kaitseks tegutsedes on võimalik vargus ära hoida. Ükski õigusrikkumine ei tohiks jääda märkamata. Väga oluline on ka see, et inimesed annaksid õigusrikkumistest teada.
2015. aastal registreeriti väärtegusid 44% võrra vähem kui 2014. aastal. Peamised registreeritud väärteod olid liiklusseaduse rikkumised, mille arv on võrreldes 2014. aastaga registreeritud 73% vähem. Negatiivse tendentsina tuleb tõdeda, et alkoholiseaduse rikkumisi registreeriti 2015. aastal 25 juhtumi võrra rohkem kui aasta varem.
2015. aastal toimus Toila vallas üks liiklusõnnetus, milles sai viga kolm inimest.
Piirkonnapolitseinikuna saan öelda, et Toila vald on rahulik piirkond, kus koostöö kohaliku omavalitsusega on väga hea ning infovahetus toimib. Koostööaltid on ka kool ja noortekeskus, kellega ühiselt saab erinevaid üritusi korraldada. Kohalikele elanikele toimuvad Toila vallamajas vastuvõtud iga kuu esimesel teisipäeval kell 10.00.

Anna Tihhomirova
Jõhvi politseijaoskonna piirkonnapolitseinik

No comments:

Post a Comment