Wednesday, May 4, 2016

Oru Pargi Kohvikus puhuvad uued tuuled

Tere armas lugeja, kirjutame Teile õige pea taasavatavast Oru Pargi Kohvikust. Nimelt oleme uued rentnikud Signe ja Ain, kes mai keskpaiku taas selle armsa majakese uksed avavad. 
Täpse kuupäeva millal uksed esmakordselt avame, saate teada, kui külastate meie Facebooki lehte. 
Ametlik avamine koos muusika, kohvi, koogi ja veiniga on meil planeeritud 04.06.2016.
Küsime Teilt, et mis teeb Teie jaoks ühest kohvikust tõelise kohviku? 
Meil on sellest asjast oma arvamus, mida tahaksime ka teiega jagada. Jah, kindlasti on see mitmete asjaolude koosmõju. Samas ise peame üheks olulisemaks komponendiks armastust ja kirge kohvikukultuuri ja inimeste vastu. Kui need on olemas, siis kõik muu tuleb ka õige pea: mõnusad kohvihommikud, toredad veiniõhtud, vahvad kokteilide šeikimised, armsad püsikliendid ja kõik muu tore, mis ühe kohviku juurde kuulub. See on ka põhjus, miks me otsustasime vastu võtta otsuse Oru pargi kohviku uuteks rentnikeks hakata. Teine oluline põhjus on selles, et nii imelises kohas nagu Oru park pole hetkel ühtegi kohvikut ja samas see peaks see sellises kohas olema lausa kohustuslik. Mis võiks olla meeldivam, kui peale mõnusat jalutuskäiku pargis või mere ääres tulla kohvikusse ja rüübata üks aromaatne kohv ja kõrvale hammustada suussulav koogitükk või hoopis sõpradega õhtul veini rüübata ja kõrvale ampsata mõnus suutäis.
Kes me sellised tegelased siis oleme? 
Mina, Signe, kasvasin üles kõrtsmike peres. Nimelt olid minu ema ja isa mõlemad Viitna Kõrtsi esimeste töötajate seas, kui see omal ajal 1970-ndate lõpul avati. Ma olin siis alles väike 3-4 aastane tüdruk ja Viitna Kõrts oli minu jaoks kui teine kodu, kuhu ema ja isa mind ikka kaasa võtsid. Juba siis 3-4 aastasena meeldis mul klientidega jutustamas käia ja nende elu-olu kohta uurida ja neid naerutada. Vanemate jutu järgi kliendid armastasid mind ka. Nüüd olen kasvanud juba päris suureks inimeseks ja armastus inimeste vastu on ikka jäänud.
Aini kohta võib lausa öelda, et ta on igipõline baari- ja restoranitöötaja olnud. Seda, et ta seda tööd alati kirega on teinud, ilmestavad mitmed auhinnad, mis ta on saanud erinevatelt võistlustelt. Nimelt on Ainil ette näidata mitmeid esimesi kohti Eesti erinevatelt baarmanide võistlustelt. Näiteks mitmed esikohad Piccolo Grand Prixilt, kus ta oma suurepäraseid kokteile esitles. Eesti Baarmanide Meistrivõistlustelt on jäänud tema parimaks saavutuseks teine koht. Ain on olnud pea kümme aastat ka Eesti Baarmanide Assotsiatsiooni juhatuse liige.
Kindlasti on oluline mainida ka seda, et kuna oleme planeerinud kohvikut pidada terve perega, siis kaasame sellesse ka oma lapsed, et neilgi tekiks armastus kohvikukultuuri edendamise vastu.
Mis meil siis plaanis on? 
Kui esialgu oleme planeerinud teile head kohvi ja maitsvat veini pakkuda, siis kindlasti suvisemate ilmade saabudes planeerime kokteiliõhtuid, kus Ain teile maitsvaid kokteile valmistab. Samuti on meil plaanis suve edenedes teile pakkuda võimalust terassil popsutada erinevate maitsetega vesipiipu.
Kuna me usume, et iga inimese sees elab väike laps ka siis, kui ta juba täiskasvanu on, oleme planeerinud kohvikusse mitmeid lauamänge, mida sõpradega veini kõrvale on võimalus mängida. Kõik mängud oleme valinud ikka selle järgi, mis meile endile tunduvad põnevad ja kaasahaaravad. Mõned mängud võivad olla teie jaoks lausa nii uued, et me saame Teid juhendada ja õpetada. Nendest võib ka tekkida heas mõttes „sõltuvus“.
Meie peades liigub veel palju huvitavaid mõtteid, mida siia hetkel kõike kirja ei jõua panna. Seega, ootame Teid meie kohvikut külastama. Usume, et võtate meid omaks ja meil tekib vastastikune lugupidamine ja armastus!

Tere tulemast Oru Pargi Kohvikusse!
Signe ja Ain





No comments:

Post a Comment