Tuesday, November 7, 2017

Jõuluks koju!

Ühel sombusel sügishommikul kohtusin Jaak Pruunesega tema kabinetis, et rääkida ühest murest, mis on Jaagu hingel juba pikemat aega.

Nimelt on Jaak Pruunes mures sellepärast, et meie vallas elab liiga palju inimesi, kes ei ole oma elukohaks ametlikult registreerinud Toila valda.
Jaak Pruunes: „Tahan koputada nende inimeste südametunnistusele, kes on oma elukohaks valinud Toila valla, aga kelle maksud toidavad siiani Jõhvi või Kohtla-Järve rahakotti. Kui nad on oma kodu siia loonud ja naudivad siin pakutavaid teenuseid, siis miks nad ei taha olla ka ametlikult kogukonna liikmed?
Mitte pühast vaimust ja riigi armust ei ole meie tänavad valgustatud, muru niidetud, lumi teedelt koristatud, kool, lasteaed ja kultuuriasutused korda tehtud. Seda kõike saab teha ainult maksudest laekuva raha eest.”

2018. aastal tõuseb üksikisiku teenitud tulust omavalitsusele laekuv osa 11,8 %-le. Ehkki see ei tundu väga suure summana, moodustab see lõpuks siiski märgatava ja suure osa omavalitsuse tulubaasist.
„Õnneks on ka valimisralliga selleks korraks ühel pool ja seega võivad Jõhvi ja Kohtla-Järve käekäigu pärast muretsevad kodanikud ennast ka lõpuks Toila valla kodanikeks vormistada,” ütleb Jaak Pruunes.

Selleks, et järgmisel aastal laekuksid Sinu maksud Toila valda, ei olegi vaja teha muud, kui tulla läbi Toila vallamajast või minna Toila valla kodulehele, võtta sealt elukohateade, täita ära ja saata digitaalselt allkirjastatult toilavv@toila.ee.

Oluline on see, et Sa teeksid seda enne aasta lõppu, sest Sinu maksud laekuvad Sinu koduvalda ainult sel juhul, kui Su elukoht on ka ametlikult Toila vald 31. detsembri seisuga.

Tulge jõuluks koju!

Lea Rand





No comments:

Post a Comment