Monday, November 5, 2018

Toila Vallavolikogu teated


Oktoobrikuu  volikogus olid arutusel järgmised küsimused:

1. Mittetulunduslikuks tegevuseks toetuste andmise kord.
Määrusega reguleeritakse Toila vallas tegutsevatele mittetulundusühingutele ja sihtasutustele Toila valla eelarvest toetuste taotlemist, taotluste läbivaatamist ning toetuste andmist ja toetuste kasutamise üle järelevalve teostamist.
Toetust antakse käesoleva korra alusel kultuuri-, spordi- ja noorsootöö, külaliikumise, seltsitegevuse ja kohaliku omaalgatuse, keskkonnakaitse, turvalisuse, religiooni ja tervise edendamiseks ning muude kogukonna jaoks vajalike teenuste arendamiseks ja korraldamiseks.
Toetuse andmise eesmärk on valla avalikes huvides tegutsevate ja valla elanikele suunatud vabaühenduste tegevuse toetamine ning erinevate huvigruppide vaba aja sisustamise võimaluste mitmekesistamine.
Avalikes huvides tegutsemine tähendab, et vabaühenduse eesmärgid ja tegevus on suunatud laiemale sihtrühmale kui ühingu liikmeskond.
Tegevustoetuste taotlemise tähtaeg on 1. detsembril. Kõik seotud dokumendid, sh ka vastavad vormid, on leitavad valla veebilehel.

2. Sõidukite hankimine.
Kuna endistest valdadest üle tulnud sõidukipark on amortiseerunud ja ei vasta praeguse valla vajadustele otsustas vallavolikogu anda Toila Vallavalitsusele nõusolek sõidukite hankimiseks riigihangete seaduses sätestatud korras tingimustel, et:
1) hangitavate sõidukite kogumaksumus ei ületa 175 000 eurot (koos käibemaksuga);
2) sõidukid võetakse kuni 5 aastasele kasutusrendile.

3. Arvamuse andmine Vaivina uuringuruumi üldgeoloogilise uurimistöö loa taotluse ja otsuse eelnõu kohta.
Vallavolikogu otsustas nõustuda üldgeoloogilise uurimistöö loa andmisega aktsiaseltsile TREV-2 Grupp Vaivina uuringuruumis.
Vaivina uuringuruum asub Ida-Viru maakonnas Toila valla Konju ja Vaivina külades katastriüksustel Ahtme metskond 11 ja Ahtme metskond 138. Katastriüksuse valitsejaks on Keskkonnaministeerium ja volitatud asutuseks on Riigimetsa Majandamise Keskus.

Taotletava üldgeoloogilise uurimistöö teenindusala pindala on 91,65 ha. Üldgeoloogilise uurimistöö käigus planeeritakse rajada kuni 30 uuringukaeveõõnt katendit moodustavate pinnakatte setendite uurimiseks ja kuni 30 puurauku aluspõhja kivimite uurimiseks. Juhul kui kivimite omadused vastavad maavarana arvele võtmiseks kehtestatud kriteeriumitele tehakse ettepanek varu arvele võtmiseks. Uurimissügavus on kuni 20 m. Taotletava uurimistöö eesmärgiks on selgitada uuringuruumis esinevate setendite koostis, füüsikalis-mehaanilised ning keemilised omadused. Taotletava loa kehtivusaeg on 5 aastat.

4. Toila valla 2018.a. 2. lisaeelarve esimene lugemine.
Lisaeelarve põhjenduseks on tulude ülelaekumiste arvelt täiendavatele investeeringutele ja majanduskuludele lisavahendite suunamine, et saaks 2018. a lõpuni teostada olulisi tegevusi.
2018 aastal laekus üle planeeritud taseme Toila valla eelarvesse füüsilise isiku tulumaksu, mis annab võimaluse täiendavate rahaliste vahendite suunamist lisaeelarvesse. Tulumaksu on suunatud lisaeelarve tuludesse 131 000 eurot.

5. Audiitori määramine.
Vallavolikogu otsustas määrata Toila valla 2018. aasta konsolideerimisgrupi majandusaasta aruannete auditi läbiviijaks Audest Audiitorteenuste OÜ.

6. Toila valla finantsjuhtimise kord.
Toila valla finantsjuhtimise kord sätestab Toila valla eelarve ülesehituse, eelarve koostamise, vastuvõtmise, muutmise, täitmise ja aruandluse põhimõtted ning seda rakendatakse koos kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse, kohaliku omavalitsuse üksuse finantsjuhtimise seaduse ning teiste eelarvet reguleerivate õigusaktidega.
Kord on täitmiseks kohustuslik Toila Vallavalitsusele (ametiasutusena) ja valla struktuurüksustele ja vallavalitsuse ametiasutuse hallatavatele asutustele.

7. Toila valla 2018.a. 2. lisaeelarve teine lugemine ja vastuvõtmine.

8. Välireklaami paigaldamise eeskiri Toila vallas.
Eeskiri reguleerib välireklaami avalikustamist Toila valla haldusterritooriumil.
Reklaami avalikustamine on lubatud pärast paigaldusloa saamist, mille väljastab vallavalitsuse pädev ametnik.
Kodanike poolt pisikuulutusi ja teateid tohib paigaldada vaid selleks spetsiaalselt kohaldatud
reklaammoodulitele (olemasolevad paigaldatud stendid, tulbad), mille asukohad kinnitab ja paigaldamise korraldab vallavalitsus.

9. Reklaamimaksu kehtestamine.
Reklaamimaks on kohalike maksude seaduse alusel kehtestatud rahaline kohustis, mis kuulub kehtestatud korras, suuruses ja tähtaegadel kohustuslikult tasumisele kõigi maksustamisele kuuluvat reklaami ja kuulutusi avaldavate isikute poolt.
Maksuobjektiks on reklaam, mis on paigaldatud Toila valla haldusterritooriumil asuvale hoonele, rajatisele, maale või muule objektile statsionaarselt või ajutiselt, samuti ühistranspordi ja takso väliskülgedele. Reklaami paigaldamine ilma paigaldusloata on keelatud ja kuulub kohustuslikus korras mahavõtmisele reklaami avaldaja kulul.

10. Kohtla-Nõmme Kooli põhimäärus.

Muude küsimuste all tegi valla arendusnõunik Mehis Luus ülevaate Toila valla arengukava ja eelarvestrateegia 2018-2022 koostamise hetkeseisust ja vallavanem Eve East andis informatsiooni hetkel käsil olevatest projektidest ja tegemistest.




No comments:

Post a Comment