Monday, November 5, 2018

Uus Toila vald tähistas 1. sünnipäeva


Aasta tagasi panid kolm valda „leivad ühte kappi” ja sündis uus Toila vald.


Tänavu 13. oktoobril tähistati Voka Rahvamajas uue valla 1. sünnipäeva. Kui tavaliselt jagatakse kingitusi sünnipäevalapsele, siis seekord oli vastupidi – vallavalitsus tänas ja tunnustas oma tublisid ja tegusaid inimesi.
Tunnustamiseks esitati kokku esitati 29 kandidaati neljale kategooriale – aasta kultuuriedendaja, aasta sportlane, aasta sotsiaalvaldkonna edendaja ning aasta tegu/ aasta tegija.

Aasta kultuuriedendaja tunnustusele esitati viis kandidaati – Kaisa Pukk, Renna Nõmmiste, Lea Rand, Erika Kõllo ja Anu Pungas.
Aasta kultuuriedendaja tunnustuse sai Anu Pungas, kes on sel suvel Toila laululaval toimunud Virumaa tantsupeo peakorraldaja.

Aasta sportlase tunnustusele esitati viis kandidaati – Andrus Lehismets, Joonas Niine, Pipi Triinu Nõmmiste, Arvi Eek, Ülo Raidma – elutöö eest spordi valdkonnas.
Aasta sportlase tunnustuse sai Joonas Niine, kes on tegelenud ujumisega juba 14 aastat. Joonas on mitmekordne Eesti juunioride meister rinnuli ujumises. Tema nimel on mitmed Eesti noorterekordid rinnuli ujumises. Viimane saavutus oli Euroopa juunioride meistrivõistlusel Helsingis pääs poolfinaali.
Ülo Raidmat tunnustati elutöö eest spordi valdkonnas.

Sotsiaalvaldkonnas esitati tunnustusele Krista Kool ja Eha Saariste.
Aasta tegija kategoorias esitati kolm kandidaati – Enn Käiss, Ursi Joost ja Ainikki Seppar.

Aasta tegija tunnustuse sai Enn Käiss, kes on Kohtla-Nõmme Kivihiie pargi eestvedaja/ looja. Enn on oma ideedega andnud olulise panuse Toila valla arengus. Eesti 100 kingituse – kivihiie aherainemäe park idee autor.
Aasta tegu 2018 kategoorias esitati kolm kandidaati – Toila õite park, Kongo baar Toila rannas ja
Toila valla elamute esiste alade tolmuvabaks muutmine.

Aasta tegu 2018 tunnustuse sai Toila õite park – Eesti taasiseseisvumise 27. aastapäeval Toilasse rajatud õite park on kiiduväärt ettevõtmine. Õite park on hea näide, kuidas küllaltki lihtsa ettevõtmisega tugevdada ühe paiga kogukonda, siduda põlvkondi, teha oma kodukoht ilusamaks ja panna seda ka rohkem hoidma. Aktsioonist saavad aastateks rõõmu tunda nii selles osalenud kui kõik Toila elanikud ja külastajad.

Lisaks eelnevatele tunnustasid oma töötajaid ka valla asutused.
Toila Spordi- ja Kultuurikeskus tänab
Elisabeth Purgat aktiivse ja avatud eluhoiaku ning panuse eest noorsootöös Toila vallas.
Voka lasteaed Naksitrallid tänab Külli Mändi ja Nelli Külaotsa pühendunud ja kohusetundliku töö eest Voka lasteaias.
Toila Gümnaasium tänab Merike Lepsalu pikaajalise südamega tehtud töö eest Toila Gümnasiumis, Irena Svetlanovat pühendunud panuse eest Toila Muusika- ja Kunstikoolis ja Milvi Sinimetsa pikaajalise, pühendunud ja kohusetundliku töö eest Toila Gümnaasiumis.
Kohtla-Nõmme Lastekodu tänab Irina Kurtsinat pühendunud, kohusetundliku ja südamega tehtud töö eest Kohtla-Nõmme lastekodus.
Kohtla-Nõmme Kool tänab Ruth Kerovit pühendunud, südamega tehtud töö eest nii algklassi kui ka eesti keele ja kirjanduse õpetajana.
Toila vald tänab Peeter Sööti Toila valla spordi ja kultuurivaldkonna rikastamise ning Oru Promenaad 2018 korralduse eest ja Kaisa Pukki Toila valla kultuurielu rikastamise ning Oru Promenaad 2018 eduka korralduse eest.

Tänusõnad ja -kirjad said ka varasemad vallajuhid – Arno Rossmann, Etti Kagarov, Tiit Kuusmik, Roland Peets, Riina Sooäär ja Tarmo Kütt – pikaajalise panuse ja eestvedamise eest kohaliku elu korraldamisel ja kogukonna hoidmisel.

Peomeeleolu aitasid üleval hoida Koit Toome ja Jorma Puusaag ning sünnipäevalaua kattis Inga Lember.



Sünnipäeval käis Lea Rand

Pilte tegi Väino Aul










No comments:

Post a Comment