Monday, January 28, 2013

JÄÄ HÄÄL heliseb taas Toilas


Talvine laulupidu JÄÄ HÄÄL toimub taas!
2. märtsil 2013.a. Toilas
Jää Hääl“ astus laulupidude laevale möödunud aasta märtsikuus.
Tuli vaikselt, kuid kindlalt; jäiselt, kuid soojalt... Tuli, et JÄÄda!
Peagi ootame kõiki taas Toilasse!
Jää Hääl on Toilas toimuv talvine laulupidu kooride ja publiku osavõtul ning koostöös ühe Eesti tuntud bändiga. Kõlavad mitmed talveteemalised koorilaulud, sekka ka Kukerpillide lugudele seatud rahvatantsud. Laululaval toimuv pidu jätkub Kukerpillide simmaniga Toila Gümnaasiumi saalis.
Peo eesmärk on pakkuda kooridele omapärast kokkutulekuvõimalust talvisel perioodil, luua koorimuusika varamusse uut loomingut, tugevdada koostöötahet ja -kogemust naaberomavalitsustega
Eelmisel korral osales 14 koori kokku 300 lauljaga, kuulamas oli parajal arvul publikut ning koorimuusikavaramu on täienenud mitme imeilusa loo võrra.
Sel aastal on ansambel, kelle repertuaarist 3 lugu koorile seati, 40-aastane rahva lemmik Kukerpillid. Päris uus laul sündis Urve Tinnuri ja Tõnu Raadiku koostööst, esimeselt sõnad ja teiselt viis, pealkirjaks "Jää veel".
Toilas kõlab ka laulupeo repertuaari kuuluv noore helilooja Pärt Uusbergi "Muusika", mida autor on lubanud ise ka dirigeerima tulla.
Juba on registreerinud 12 koori 280 osalejaga ning vaid saja jagu lauljaid ehk veel mahubki. Publik ei pea aga mittemahtumist pelgama, lauluväljak võtab kõik vastu.
Rohkem infot leiab kodulehelt www.kultuuriveski.ee
Olete oodatud!
Korraldajad-osalejad-kaasaaitajad:
Korraldajad: Toila vald ja MTÜ Kultuuriveski
Toetavad: Jõhvi, Illuka ja Mäetaguse vald
Dirigendid: Hirvo Surva, Elo Üleoja, Keio Soomelt ja Pärt Uusberg.

Ene Raudar
Jää Hääle korraldusjuht
Tel. 52 77 994



No comments:

Post a Comment