Monday, January 28, 2013

Maaturg on abiks maaomanikule

Tänaseks on maareform Eestis jõudnud lõpusirgele ja enamus metsa-ning põllumaast leidnud endale omaniku. Paraku on erinevatel põhjustel vaja aeg-ajalt omandit müüa. Tavainimesele ei ole see igapäevane tegevus ning pea alati on päevakorral mitmed küsimused - Kas saadav hind on hetke parim? Kas tehing on turvaline? Kas ostja on usaldusväärne? Millele on vaja veel tähelepanu pöörata?

Müümisel on alati eesmärgiks saada antud hetke parim hind. Kuidas siis leida oma metsa-või põllukinnistule ostja, kes oleks piisavalt usaldusväärne ja pakuks ka parimat hinda?
Maaomanikule on tähtis turvalisus ja see, millised on tehingu läbiviimise juures ilmnevad riskid. Selleks olemegi loonud spetsiaalselt metsa- ja põllukinnistute ning raieõiguste internetipõhise enampakkumiste keskkonna, mille eesmärk on aidata eraomanikel maa müügil läbi oksjoni saada parim võimalik hind.
www.maaturg.ee on oksjoniportaal, mis on pühendunud metsa- ja põllukinnistute ning kasva metsa raieõiguse müügile. Tänaseks oleme tegutsenud juba veidi üle aasta. Alustasime ostametse.ee nime all ja keskendusime eelkõige metsakinnistute ning kasvava metsa raieõiguse müügile.

Meie portaalis oksjonitel osalemine on nii müüjatele kui ostjatele lihtne ja mugav. Internetioksjon tagab suure ostjate-pakkujate ringi, mis on üks eeldus parima hinna kujunemisel. Avalikult veebis korraldatud enampakkumisel teevad sobiva alghinna puhul pakkumisi kõik Eesti suuremad metsaettevõtted, kokkuostjad ja põlluostjad. Tänaseks on meie andmebaasis pea 200 metsaostuklienti ja loomisel on põlluostuklientide andmebaas. Juba korraldatud metsaoksjonitel on müüjad saanud alghinnast tuhandeid eurosid suuremat tulu. Tänaseks on läbi maaturg.ee korraldatud oksjonite uue omaniku leidnud üle poolesaja metsakinnistu või kasvava metsa raieõiguse.
Turvalisust tõstab ka see, et internetioksjoni puhul on pakkujatel väga keeruline omavahelisi kokkuleppeid sõlmida ja nende täitmist jälgida, sest osalejad selguvad alles oksjoni jooksul. Kõik pakkujad peavad end identifitseerima ID-kaardiga või läbi pangalingi, mis tagab ka turvalisuse.
Lisaks aitame müügilepingute koostamisel ja tehingute nõustamisel, et oleksid tagatud sõlmitavate kokkulepete täitmised ja hajutatud maaomanike ning ostjate riskid, mis kaasnevad tehingutega. Pakume abi kuni notaris tehingu lõpuleviimiseni välja.
Oluline on ka see, et portaalist on võimalik leida maksimaalne informatsioon müüdava kinnistu või kasvava metsa kohta. Seega esmase nägemuse müükiminevast kinnistust saab kujundada ilma loodusesse minekuta.
Maaturg.ee-s saab oma metsa- ja põllukinnistut või kasvavat metsa müüa iga maaomanik. Vajalik on metsakinnistul metsakava olemasolu ja kasvava metsa müügi puhul kehtiv metsateatis. Portaali kasutajatele ei ole määratud liikmemaksu ega muid püsitasusid. Kui kinnistu koosneb metsamaast ja põllumaast, siis parima hinna saamiseks on enamjaolt kasulik müüa mets ja põld eraldi, sest huvilised võivad olla erinevad. Seda on võimalik meie portaali kaudu teha ja ostjate leidmisel pakume abi kinnistu jagamise korraldamisel.
Kui maaomanikule on tehtud metsa- või põlluostjalt pakkumine kinnistu ostuks, siis oleme andnud soovitusi korraldada müük ikkagi läbi oksjoni, mis annab kinnituse ja veendumuse, kas pakutav hind on hetkel turu parim hind.

Teate oksjonite toimumise kohta saavad kõik portaali andmebaasis olevad ostukliendid iganädalaselt infokirja näol.
Maaturg.ee on loodud koostöös haamer.net keskkonna ja meeskonnaga, kellel on täna juba pea viis aastat internetioksjonite korraldamise kogemusi. Maaturg.ee põhineb haamer.net-i välja töötatud tarkvaral, mida täna kasutavad varade realiseerimiseks mitmed kohtutäiturid ja pankrotihaldurid. s.h ka Eesti Kaitsevägi.
Oksjoni portaali leiab aadressilt www.maaturg.ee
Edukaid ning turvalisi metsa- ja põllutehinguid ja lisainfo saamiseks võtke meiega julgesti ühendust!

Mirko Metsaoru
arendusjuht
53443610
mirko@maaturg.ee

No comments:

Post a Comment