Wednesday, February 20, 2013

Aabitsapidu Toila Gümnaasiumis

Sügisel alustas Toila Gümnaasiumis kooliteed 29 särasilmset ja õpihimulist last.
Esimesel koolipäeval kingiti neile esimene õpik – aabits. Detsembri lõpuks oli see raamat kaanest kaaneni selgeks õpitud. Aabitsa läbilugemine ei olnud kerge töö, sest lood olid pikad ja sõnad keerulised. Aabitsas oli juttu Filipiinidest ja Galapagose saartest. Sellele vaatamata tulid lapsed lugemisega toime. Traditsiooniliselt järgnes sellele aabitsapidu. Sellel aastal nihkus pidu talviste viirushaiguste tõttu küll alles veebruarikuusse, kuid rõõm oli näha, et selleks ajaks olid kõik esimese klassi lapsed kenasti terveks saanud. Pidu toimus 13. veebruaril ning 1.a ja 1.b klassi õpilased näitasid, mis neile aabitsast meelde oli jäänud. Aabitsapidu toimus sellel päeval koguni kaks korda. Hommikul said pidu jälgida 2.-3. klassi õpilased ning 15.00 algavale peole olid kutsutud lapsevanemad. Esinemise käigus tõestasid lapsed, et koolis on nad palju juurde õppinud ning kasvanud on ka esinemiskindlus. 

 
Lapsed esitasid lõbusaid lühinäidendeid, lugesid luuletusi ning küsisid mõistatusi. Muidugi oli vaja demonstreerida ka seda, kui selgelt nüüd kõigil tähestik peas on. Peole lisasid sära muusikatundides selgeks õpitud laulud.
Kui suured inimesed saavad hakkama suure teoga, antakse neile vahel ordenid ja aurahad. Aga veel vahvam on see, kui väikesed inimesed saavad hakkama suure toega ja seepärast said ka 1. klassi õpilased peo lõpus rinda auraha.
Kooliskäimisel ja õppimisel on lastele suurteks abilisteks emad ja isad. Aitäh ka teile, et olete aidanud lastel koolieluga kohaneda!
KIITUS! AABITS LÄBI LOETUD!

1.a ja 1.b klassijuhatajad
Aimi Trankmann ja Mare Karjuhin
Fotod: Maire Aul

No comments:

Post a Comment