Wednesday, February 20, 2013

Ettevõtjatele

Tuletame Teile meelde, et kõik tegutsevad ettevõtjad, kes omavad registreeringut majandustegevuse registris, on kohustatud igal aastal ajavahemikul 15.01.-15.04. esitama kinnituse registreeringu õigsuse kohta.
Kuidas registreeringu õigsust kinnitada? Registreeringu õigsuse kinnitamiseks tuleb täita vastav vorm, mille leiab MTR-i koduleheküljelt http://www.mkm.ee/mtr „Taotluse vormid“ alt.
Täidetud registreeringu õigsuse kinnitamise vorm tuleb esitada posti teel, kohaleviimisega või e-posti teel digitaalallkirjastatult samasse kohta, kuhu esitasite ka taotluse registreeringu saamiseks. Paljudel juhtudel on selleks tegevuskohajärgne valla- või linnavalitsus või Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, kuid mõnel juhul ka mõni muu asutus.
Andmete õigsuse kinnitamine iseseisvalt. Selleks peab äriregistris registreeritud ettevõtja esindusõigust omav isik omama ID-kaarti ja kaardilugejat või teine variant- sisenema „X-tee teenused ettevõtjale“ portaali. Viimaseks sobib lisaks ID-kaardile ka isiku tuvastamine läbi internetipanga. Elektrooniline registreeringu andmete õigsuse kinnitamine on iseenesest aga äärmiselt kiire ning mugav. Täpsemat infot selle kohta, kuidas andmete kinnitamist elektrooniliselt teostada võib saada MTR-i kodulehelt või aadressilt https://portaal.riik.ee/x/eit/ .

No comments:

Post a Comment