Wednesday, October 8, 2014

Esimene igamehe ralli läks täkkesse

Pühajõe motokrossirajal toimunud esimesel igamehe rallil võitis pealtvaatajate südamed 22aastane Artur Smirnov, kes oli ehitanud traktori, milles tuksub Mercedese mootor.
Septembrikuu eelviimasel pühapäeval Pühajõe motokrossirajal toimunud igamehe rallist võttis osa 23 inimest, kellele elas kaasa sadakond pealtvaatajat.
"Tegemist oli lõbusa pereüritusega, kus said osaleda nii suured kui ka väikesed," kommenteeris ürituse korraldaja, Pühajõe Tegijate Seltsi juhatuse esimees Kersti Liiva.

Ka sõiduvahendeid oli seinast seina: jalgrattad, eri suuruse ja võimsusega mootorrattad, ATV-d, autod ja traktorid.
Ürituse naelaks osutus iseehitatud traktor, millel Mercedese mootor. "No oli see vast pill! Traktori omanik - 22aastane Artur Smirnov - ehitas oma sõiduvahendi otsast lõpuni ise. Lisaks osavatele kätele oli Artur hulljulge, keda ei kohutanud ükski kurv ega mägi," rääkis Liiva.
Artur valiti ka pealtvaatajate lemmikuks ning pälvis eriauhinna.
Märkimata ei saa jätta ka Robert Pavlovi väiketraktorit, mis on tõeline uunikum, kuid praegugi töökorras ning suureks abimeheks igasugustel töödel.
Erilist vaatemängu pakkusid üritusel maasturid, millele oli ette valmistatud kõige keerulisem rada. Kõige kiiremini läbis selle Kaupo Liiv.
Kogu üritus algas auringiga võistlusrajal, mille tegid kaasa kõik üritusel osalevad sõidukid. "See oli tõeliselt meeli erutav vaatepilt, sest kohale oli tulnud päris palju tehnikahuvilisi. Isad olid uhked oma sõiduvahendite üle ja lapsed rõõmustasid, et said sõita koos oma isaga ja seda motokrossirajal," muljetas Liiva.

Osalejatele olid ette valmistatud eri raskusastmega rajad. Päevajuht Toomas Nõmmiste andis esimese stardi isadele ja nende võsukestele, teisena pääsesid rajale kondimootoriga sõidukid, edasi jõudis järg murutraktorite, traktorite ja ATV-de kätte. Eraldi stardid olid veel mootorratastele ja külgkorviga mootorratastele, autodele ja maasturitele.
Liiva hinnangul läks üritus korda. "Kuna Pühajõe Tegijate Selts toimetab Pühajõe külas, siis mõtlesime, miks ei võiks oma tegemistes krossirada paremini ära kasutada. Seetõttu saigi korraldatud üritus, mis oli mõeldud tervele perele. Igamehe ralli andis võimaluse tulla välja isetehtud sõiduvahenditega, võtta mõõtu teiste harrastajatega ja nautida publiku kaasaelamist."
Boonusena võib üritus anda tõuke, et noortes tekib suurem huvi motospordi või koguni selle harrastamise vastu. "Ka keskealised mehed, kes said sõita oma nooruspõlve mootorrattaga, paistsid väga rahulolevad," muheles Liiva.
Korraldajad tänavad kõiki osavõtjaid ja eriti motokrossi eksperti Martin Toovist, kes oli suureks abiks kogu ürituse ettevalmistamisel ja läbiviimisel. Tänusõnad veel ka vabatahtlikele tüdrukutele Kirsikale, Evelyle ja Karinile ning Teet Andreasele muusika organiseerimise eest. Samuti olid abiks seltsi liikmed Robert Pavlov, Tiit Salvan, Marge Rõõmus ja Priit Liiva.
Üritust toetas Toila vald.

Sirle Sommer-Kalda

Igamehe ralli pakkus palju emotsioone: sai nii nalja kui närvikõdi. Pildid räägivad enda eest.
2x ERAKOGU


(Piltidel on Kersti ja Priit Liiva ning Robert Pavlov ja Artur Smirnov).



No comments:

Post a Comment