Wednesday, October 8, 2014

Oktoober

Hea Toila valla lehe lugeja!

Meie viimasest kohtumisest on juba kolm kuud mööda läinud. 
Nii et siinkohal lohutuseks neile, kes on ehk vahepeal mõelnud, et valla leht pole millegipärast nendeni jõudnud – meie viimane leht ilmuski juunikuus.

Põhjus pole teps mitte selles, et pole millestki kirjutada olnud. Lihtsalt valla lehe eelarve on käesolevaks aastaks peaaegu otsakorral. Seega otsustasime, et hoiame veel allesjäänud raha sügiseks ja loodame, et sel aastal saame veel peale oktoobrikuu ka novembris ja detsembris lehte välja anda. 
Mis uuel aastal saab, see selgub juba koos uue eelarve vastuvõtmisega.

Aga jah, suvest on vahepeal sügis saanud.
Suvi oli meie vallas erinevatest sündmustest kirju. Küll oli võimalus osaleda erinevatel spordivõistlustel, näiteks toimus juulikuus esmakordselt Irina Vassiljeva nimeline jooksuvõistlus. Esimest korda toimusid tänavu ka Sadamajazz, mis sai palju positiivset tagasisidet ja sõja-ajaloo päev, mille käigus huvilised said tutvuda meie valla sõja-ajalooga. 
Lisaks neile juba traditsioonilised sündmused – Merepäevad, Oru pargi promenaad, Muinastulede õhtu Toila sadamas, septembrikuus toimunud Toila valla rahvajooks, mis toimus tänavu juba 20. korda. 

Usun, et neil, kes on tahtnud millestki toredast osa saada, on selleks võimalusi olnud ja on ka edaspidi, sest sügisene kultuurisündmuste kalender tõotab taas mitmekesine tulla. Kes aga tahab kodus viriseda, et midagi ei toimu, kusagile pole minna – jõudu teilegi selles ettevõtmises!

Nagu ikka, toob sügis endaga kaasa töisemad mõtted ja tegemised. Nii saame ka tänasest lehest lugeda vallavanema kommentaari suve jooksul tehtud töödest ja vallavolikogu kultuurikomisjoni tegemistest. Komisjonide tööga jätkame ka järgmises lehes.
Koolis on uus aasta juba terve kuu kestnud ja uudiseid, mida jagada, on neilgi.

Päikselist sügist tahaks soovida teile Anneli Lambi luuleridadega:

suvi on läinud ja sajud on siin
saabunud salaja
üks nukralt igatsev flöödiviis
on tuultel mängida
tore on tuultega minna
sügist otsides
kui valgusesäde on rinnas
ja kevad sügaval südames


Lea Rand



No comments:

Post a Comment