Wednesday, April 8, 2015

Politsei meenutab: avalikus kohas alkoholi tarvitamine on keelatud

Seoses kevadega saabumise ja soojenevate ilmadega on järjest enam näha tänavatel, mänguväljakutel ja parkides inimesi, kes avalikult joovad alkohoolseid jooke. Kui veel vaid mingi aeg tagasi oligi see lubatud, siis alates 10. jaanuarist on avalikus kohas alkoholi tarvitamine keelatud.
1. juulil 2014 jõustus seadusemuudatus, millega lubati alkoholi tarvitamist avalikus kohas. Kõik seadusemuudatusest huvitatud inimesed võtsid selle uudise hea meelega vastu ja alkoholi tarvitamine avalikus kohas muutus igapäevaseks nähtuseks. Sealhulgas tarvitati alkoholi ka laste mänguväljakutel ja bussipeatustes. Üheksa kuuga harjusid inimese selle lubadusega sedavõrd ära, et sellest aastast kehtima hakanud keeld ei ole senimaani veel teadvusse jõudnud. Märkustele reageeritakse tõrjuvalt ja viidatakse vanale seadusesättele, mis lubas avalikult alkoholi juua.
Selleks, et vältida igasuguseid juhtumeid, kus inimesed viitavad sellele, et nad ei ole uue seadusega kursis, soovime meelde tuletada, et alkoholi tarvitamine on alates 10. jaanuarist avalikus kohas keelatud. Samuti on keelatud avalikus kohas käituda teisi inimesi häirival või ohtu seadval viisil. Sellise rikkumise eest võib politsei määrata rahatrahvi või aresti.

Anna Tihhomirova
piirkonnapolitseinik
Jõhvi-Iisaku konstaablijaoskond

No comments:

Post a Comment