Wednesday, May 6, 2015

Aprillikuu Naksitrallides

Hea on teada anda, et lõbus ja elamusterohke ning asjalikult tegus nägu oli sel kevadkuul.
Naljapäev ja lastekeeli „munavõttepüha“ olid rühmades omamoodi lustilised ja lahke jänes Anna liikus ringi üllatusekorviga.
Lasteaia laulupäeval üles astunud 21 esineja hulgast said Helena, Robin, Märten, Lisann, Anette, Adele, Romeli-Thara, Ellen ja Hendrik võimaluse oma julgust ja esinemisoskusi näidata Toila Naerumeres.
KIK-i projektirahastuse toel toimus Roheliste ja Punaste Nakside rühma väljasõit Iisakusse: muuseumis sai vanavanaemade aegset elu kaeda ja Loodusmajas puude eluringist teadmisi hankida. Soovime enne emadepäeva endisaegseid esemeid ka näitusena lasteaeda pisut üles sättida.
Toila valla sünnipäeva eelsele noorte perede vastuvõtule jõudis 14 eelmisel aastal sündinud ilmakodanikku. Laste tervituslaulud ja -tantsud, hr vallavanema pidupäevakõne, lilled, Toila SPA kinkekaart ning pisike peolaud vanematele on traditsioonilised. Kõige vahvam on peol põnnide „etteaste“. Tore on jälgida, kuidas nad omavahelisi kontakte otsivad ning erinevaid liikumisviise kasutades suurt ruumi ja käe(suu)päraseid vahendeid naudivad.

Oleme tänulikud NotoOutlet/Toila mängijatele järjekordse suurepärase reedehommikuse ühistreeningu eest spordihoones! See kohtumine näitas noorte meeste head tahet ja oskusi kodukandi väikeste spordipoiste ja –tüdrukutega suhelda, eeskujuks olla. Õpetaja Beriti juhendamisel valmis lasteaiapoiste tantsulis-sportlik etteaste, millega oma suuri lemmikuid neile olulises maakondlikus finaalmängus toetada. Igal juhul mängule kaasa elama tulnutel õnnestus suu naerule vedada ja „meie poisid” võitsid! Valla 22. sünnipäeva pidustustel öeldi julgelt maha, et minikorvpalliväljak tuleb lasteaiaõuele veel sel suvel.
Südamenädalal igal päeval oli midagi suure ja väikese südame heaks. Kõik rühmad võtsid ette eakohase matka kaasas kokatädide tervisekukkel ja tervisejook. Tervishoiutöötaja pr Lea tegi rühmades erinevat terviseteemalist selgitustööd. Peakokk Diana käis rühmades puu- ja juurvilja tutvustamas, jagamas. Pallimängude saalihooaeg sai uhkelt punkti ning jagati medaleid.
Maakondlik TEL lasteaedade liikumispäev toimub Pannjärvel, kus osaleb meie vanem rühm ja õpetaja Maire on juhendamas oma „Kiviralli“ mängu.
Taas on lasteaiaõuel hulgaliselt tegemist oskajatel töömeestel, et 31. maiks objekt üle anda. Seetõttu teeb Naksitrallide pere kevadised koristustalgud „Teeme ära!“ “Rehaga staadionil“ 29. aprillil.
Algust on tehtud tagasisidestamiste, eneseanalüüside, arenguvestluste ja õppeaasta kokkuvõtetega.
Tekst ja foto Julie Laur

No comments:

Post a Comment